Lies & Teije's reis website

Een laatste, rustige dag en naar huis


Home -> Stedentrips -> Barcelona -> Reisverslag Barcelona -> 28 september 2004
Zoeken

Dinsdag 28 september, een laatste, rustige dag en naar huis

De laatste dag, maar gelukkig hebben we tot ver in de middag om afscheid van Barcelona te nemen. Onze enige plannen zijn om wat door de oude stad te lopen en het stadsmuseum (Museu d'Historia del la Ciutat) te bekijken. Eerst even lekker in de zon zitten en genieten van ons ontbijt na de gebruikelijke wandeling over de Ramblas.
De kathedraal De kathedraalBij de kathedraal gaan we nog even in de kloosterhof en kapel van Santa Eulalia, een 4-eeuwse martelaar en patroonheilige van de stad. Er lopen altijd 13 ganzen rond, symbool voor de leeftijd waarop ze stierf.
De kathedraal De kathedraalOok al is het druk, toch heeft deze binnenplaats iets rustgevends, het is er prettig toeven. Vooral als het erg warm is, herinneren we ons van een vorig bezoek.
De kathedraalIn de kathedraal zelf is natuurlijk weer heel wat pracht en praal te zien en prachtige schilderijen. Hier werden de eerste Indianen die Columbus meenam naar Europa op zijn eerste reis, gedoopt.
Een afscheidsdronkAls vanzelf belanden we weer op de Ramblas waar we een laatste heildronk op Barcelona drinken. En natuurlijk even een foto van onszelf maken. Een voorbijganger kijkt eens in de lens, schudt z'n hoofd, knikt een beetje en loopt verder. Ineens bedenkt hij zich en komt terug.
Ons silhouetHij pakt papier en een schaar uit z'n jasje en begint wat te knippen. Binnen een minuut toont hij ons zijn kunstwerk: een prachtig silhouet van onze gezichten. Het lijkt best goed (op de neusharen na...). Hij vraagt niets, laat het alleen zien en we geven hem een euro. Tevreden pakt hij hem aan, geeft ons de afbeelding die hij in een speciaal etuitje doet. Een mooie herinnering aan onze tijd hier!
Beeldhouwwerk op de Ramblas Placa ReialWe lopen terug naar ons hotel om de koffer op te halen en pikken nog een allerlaatste terrasje, op ons eigen plein, Placa Reial waar we het zo naar onze zin hebben gehad de afgelopen week.
Draak aan de RamblasMaar dan wordt het echt tijd om richting Placa Catalunya te lopen waar de Aerobus naar het vliegveld vertrekt. En eindelijk kunnen we een goede foto maken van het draakje dat we al die tijd langs de Ramblas hebben gezien. Dit keer zijn er geen mensenmassa's zodat we rustig een goede plek kunnen zoeken om de foto te nemen.
Lies met Che GuevaraEn wanneer we Che Guevara zien preken (hij houdt zich enkele minuten stil, dan begint hij zijn revolutionaire speech) kunnen we het niet laten hem wat geld te geven, hij doet het voortreffelijk. Maar een foto is voor hem niet genoeg, Lies moet ook op het blok komen. Che, bedankt, kom eens gauw naar Nederland!
De bus staat al klaar en het wachten begint weer: zitten in de bus, wachten op het vliegveld, zitten in het vliegtuig... Reizen bestaat toch voor een groot deel uit wachten, tot je 'ergens' bent. Maar je bent altijd wel ergens en we proberen overal van te genieten, waar we ook zijn... Dat wordt wat moeilijk als we in Nederland uit de trein stappen om het laatste gedeelte met de auto af te leggen: het stortregent! De truien hebben we wel bij de hand, maar die korte broek kan echt niet meer! Pas ver na twaalven zijn we thuis en eerlijk gezegd hebben we toch wel een beetje een katergevoel... zeker wanneer we erachter komen dat ook een heleboel foto's niet goed gelukt zijn.
Maar dat neemt niet weg dat we een geweldige tijd hebben gehad in het bruisende en feestende Barcelona, die herinnering neemt niemand ons meer af! Wat een stad, zeker met een feest als La Mercé. We gaan zeker nog eens terug!

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2024 Naar boven