Lies & Teije's reis website

Naar de dierentuin


Home -> Stedentrips -> Barcelona -> Reisverslag Barcelona -> 26 september 2004
Zoeken

Zondag 26 september, naar de dierentuin

Kranten hoedjes op de RamblasDe dag begint alweer zonnig, net als de voorbije dagen. Na ons ontbijt (een cappucino en een croissant) lopen we naar een metrostation. De Ramblas is bezet door een grote groep ouderen die aan het kantklossen is en papieren hoedjes draagt tegen de zon. Wat zouden ze 's zomers op hebben?
Vandaag willen we de dierentuin van Barcelona wel eens zien. We kennen iemand die er gewerkt heeft en het moet er erg mooi zijn. Het duurt even voor we de juiste ingang vinden (die kaart van ons is echt niet goed!), maar uiteindelijk zien we al aan de lange rijen waar we moeten zijn. Uiteraard gaan we in de verkeerde rij staan en zo duurt het langer dan een uur voor we bij de kassa zijn. Half Barcelona lijkt hierheen te gaan. Misschien hadden we beter op een maandag in plaats van een zondag kunnen gaan...
In de dierentuin van Barcelona In de dierentuin van BarcelonaZo doen onze voeten al zeer voordat we binnen zijn, maar eenmaal binnen kijken we onze ogen uit. De dieren hebben ruime hokken en de leefomgeving lijkt heel wat prettiger dan in veel andere dierentuinen. We hebben er weliswaar geen verstand van, maar zo oogt het wel.
In de dierentuin van BarcelonaErg prachtig is het dolfinarium. Van onder het bassin heb je goed zicht op deze mooie dieren en ze hebben duidelijk plezier in het spelen. En wij zijn niet de enigen die genieten van het schouwspel.
In de dierentuin van Barcelona In de dierentuin van BarcelonaZelf zijn ze ook wel nieuwsgierig naar wie er allemaal achter het glas staat. Intelligent als dolfijnen zijn hebben ze waarschijnlijk medelijden met ons dat we daar in een donkere droge kamer staan in plaats van in het aangename water te spelen...
In de dierentuin van Barcelona In de dierentuin van BarcelonaWe moeten regelmatig even pauzeren want het lange staan en het geslenter begint ons aardig op te breken. Gelukkig zijn er overal terrasjes waar je kunt zitten en tegelijk nog uitzicht hebt over dieren, zoals bij de giraffes.
In de dierentuin van Barcelona In de dierentuin van BarcelonaAlleen de kooien van een aantal wildere katten zoals de panter en lynxen vinden we wat aan de kleine kant. De tijgers en leeuwen hebben veel meer ruimte.
In de dierentuin van Barcelona In de dierentuin van BarcelonaEn de apen, Lies vindt dat toch het leukste gedeelte, en zeker wanneer we dan ook nog een baby-aapje gevoerd zien worden door een menselijke verzorger. Sinds onze eerste kleindochter is geboren zijn we aardig babyfan geworden en zo'n aapje is dan toch wel helemaal het einde!
Pas tegen sluitingstijd (7 uur) verlaten we de dierentuin weer. Wanneer je wat langer in Barcelona verblijft of kinderen bij je hebt is een dagje dierentuin zeker aan te raden. Achteraf gezien hadden we echter beter op een doordeweekse dag kunnen gaan, want in het weekend is het er toch wel superdruk!
Reuzenoptocht ReuzenoptochtTeruglopend naar het hotel komen we op Placa Jaume nog wat reuzen tegen, waaronder Salvador Dali die met zijn reuzenvrouw aan het dansen is voor het toegestroomde publiek. Ook vandaag wordt er nog gefeest en zijn er bandjes aan het spelen hoewel het wat minder is dan de vorige dagen.
In het hotel rusten we eerst even wat uit, even de schoenen uit. Maar al gauw gaan we weer naar buiten want we willen ook niet te veel missen van wat er allemaal te zien is en op een terrasje kunnen onze voeten ook prima bijkomen.
AcrobatenOp de Ramblas vragen we een stel acrobaten dat we bijna dagelijks zien om even vlak voor ons een toren te maken voor een foto, want meestal staan ze een eind verderop en komen dan wel geld vragen. Ze doen het, maar wel heel snel zodat we niet echt een goede foto kunnen maken. Handig hoor, die jongens.
Even nagenietenMet verbazing blijven we kijken naar alle levendigheid op de Ramblas en de mensen die voorbijtrekken. Je kunt hier uren zitten en rondlopen zonder er genoeg van te krijgen, er is altijd wel wat te doen.
Maar het is wel lekker dat we vanavond iets eerder naar bed kunnen omdat er geen late band meer speelt op het plein. Tot nu toe was het nooit voor 2 uur dat de muziek wat zachter ging. Ach, het is ten slotte vakantie!

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2024 Naar boven