Lies & Teije's reis website

Het havengebied, nog meer feesten


Home -> Stedentrips -> Barcelona -> Reisverslag Barcelona -> 24 september 2004
Zoeken

Vrijdag 24 september, het havengebied, nog meer feesten

Het is gisteren laat geworden, erg laat, dus we slapen lekker uit tot na tienen. Dan struinen we eerst eens de Ramblas langs op zoek naar een terrasje waar we verse croissants kunnen krijgen in plaats van de taaie in het hotel. Het ontbijt is bij de prijs inbegrepen maar we hebben liever weinig en lekker dan veel en taai bij het ontbijt.
Op de Ramblas Op de RamblasDaarna lopen we de Ramblas nog eens af op zoek naar de beroemde levende standbeelden en we komen er heel wat tegen. Deze twee staan nog netjes stil en bewegen alleen wanneer je ze wat geld geeft, maar er verschijnen steeds meer 'artiesten' die wat gekke koppen trekken en verkleed zijn maar die niet stil kunnen staan. Wij hebben toch een voorkeur voor de 'echte' stilstaande kunstenaars.
Havengebied Het Columbus monumentTeruglopend naar het zee-einde van de Ramblas zien we weer het Columbus monument en we hebben gelezen dat je er met een lift omhoog kunt. Lies weet het niet zo, ze vindt het maar niets maar gaat wel mee naar boven (met de Barcelonakaart is het gratis, anders € 2) en de lift zoemt naar 60 meter hoog.
Op het Columbus monumentHet standbeeld staat op de plek waar Columbus met z'n vrouw, 3 zonen en 7 indianen aan wal kwam na de ontdekking van Amerika. Het is deels gemaakt van de gesmolten kanonnen van het kasteel op Montjuic.
Als we boven uitstappen bevinden we ons op een heel smal platform dat behoorlijk in de wind beweegt. Lies heeft spijt dat ze mee is gegaan en wil zo snel mogelijk naar beneden. Ik maak snel zoveel mogelijk foto's van Barcelona, zoals van Montjuic hiernaast.
De RamblasIk heb geen hoogtevrees maar echt leuk is dit niet. Het komt ook doordat er zoveel mensen zijn op maar een heel erg klein stukje platform; je kunt elkaar nauwelijks passeren. Maar een mooi uitzicht over bijvoorbeeld de Ramblas (op de foto) hebben we wel.
De oude havenWanneer we weer beneden zijn zoeken we eerst een terrasje op om even bij te komen en lopen dan de oude haven in, de Marina Port Vell. Er liggen heel wat schepen, van kleine pleziervaartuigen en vissersschepen tot grote luxueuze jachten.
Het aquarium Het aquariumMaar het mooiste is hier toch wel het aquarium waar we een hele tijd zoet zijn. De kleuren zijn fantastisch en alle vissen lijken aardig de ruimte te hebben.
Het aquariumEr is één groot aquarium waar diverse vissoorten zoals haaien en roggen door elkaar zwemmen en op een vlakke roltrap gaan we erdoor heen. Ook loopt er een tunnel onderdoor, een echt spektakel. We kunnen een bezoek aan het aquarium zeker aanraden.
HavengebiedWe lopen langzaam het havengebied uit waar trouwens ook nog van alles te doen is zoals een wijnmarkt. Het wordt tijd dat we de oude stad induiken want daar schijnt vandaag ook van alles te doen te zijn.
Door de smalle stegen en langs oude gebouwen wringen we ons een weg want het is ontzettend druk. Ook erg gezellig. Wanneer we langs het Picasso museum komen gaan we daar ook maar eens naar binnen. We zijn niet echt fan van Picasso maar we moeten het museum natuurlijk wel even zien. Omdat het de 24e september is, de dag waar La Mercé om draait, is de toegang gratis. Alleen fotograferen is ten strengste verboden en we moeten onze tassen inleveren. Grappig is dat hier veel jeugdwerk van Picasso wordt getoond en daar blijkt wel uit dat hij een werkelijk begaafd schilder was. Heel ander werk dan het latere waar hij zo bekend mee is geworden. Vooral veel portretten, dat hadden we nooit zo achter hem gezocht.
Optreden, Place ReialTerug op Placa Reial waar ons hotel staat, zijn de eerste bands zich aan het klaarmaken om op te treden. We moeten even een pauze houden want alweer hebben we ettelijke kilometers afgelegd en onze voeten zijn toch wel onze zwakke plekken. Dat merken we vooral steeds weer bij een stedentrip. Wanneer we met de auto op vakantie zijn lopen we ook regelmatig maar niet zulke afstanden als in een grote stad als Barcelona.
Optocht van de reuzen Optocht van de reuzenNa onze rustpauze gaan we de Ramblas op en daar komen we de volgende reuzenparade tegen. Tientallen reuzenfiguren dansen over de straat, bekeken door tienduizenden toeschouwers. Iedereen staat zich te verdringen om maar iets van het spektakel te kunnen opvangen.
FeestenDe wegen langs de Ramblas zijn vandaag afgesloten voor alle verkeer maar opmerkelijk is wel dat direkt na de (hele lange) optocht de straten meteen worden schoongemaakt door de schoonmaakdienst. We hebben bijna een uur naar de optocht gekeken maar 5 minuten na het einde zijn alle straten alweer schoon!
We willen nog een foto maken van een mooi elfje maar ze toont ons een bord: eerst 1 euro betalen, dan pas fotograferen! Ik kan het niet nalaten naar haar toe te gaan en te zeggen dat ze niet al te hebberig moet worden! Dat vindt ze niet leuk, ze zegt terug dat ze dat waard is. Wij vinden dat niet en maken dus ook geen foto.
De nachtbandWe lopen verder naar Placa Catalunya waar het ook zwart ziet van de mensen, en dan weer langzaam terug, waarbij we heel wat artiesten passeren zoals de Mambo band die vanaf een oude auto muziek brengt door de hele stad.
Tegen 12 uur vallen er ineens wat druppen regen naar beneden als we op een terras zitten, maar veel stelt het niet voor. De optredens op Placa Reial zijn pas tegen tweeën voorbij en dan kunnen we moe, maar heel erg voldaan, naar bed.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2024 Naar boven