Lies & Teije's reis website

Vluchten naar Barcelona


Home -> Stedentrips -> Barcelona -> Reisverslag Barcelona -> 22 september 2004
Zoeken

Woensdag 22 september, vluchten naar Barcelona

Het is nat en koud wanneer we van huis wegrijden. 13 graden wijst de temperatuurmeter aan en het blijft regenen tot we in Almere zijn waar we onze auto neerzetten. Daar stappen we op de trein naar Schiphol om te vluchten naar het warme Barcelona. Onze zomervakantie viel erg vroeg dit jaar en na een drukke zomer zijn we echt toe aan een weekje aktieve rust.
Weer op Schiphol Boven de wolkenOp Schiphol zijn we snel ingecheckt en met maar een half uur vertraging zitten we in de lucht. Boven de wolken zien we de zon weer verschijnen en we hopen er in Barcelona nog heel veel van te zien! Ondanks de vertraging zijn we op de geplande tijd in Barcelona, we hebben de wind mee.
Zodra we onze bagage hebben zien we de palmbomen door de ramen van het vliegveld ons tegemoet lachen. Met de bus zijn we in een half uur in het centrum van de stad (€ 3,45 per persoon) en stappen we uit op Placa Catalunya, aan het begin van de Ramblas. We zweten al vanaf het moment dat we de luchthaven uitgestapt zijn: het is niet alleen warm (28 graden) maar ook vochtig in de lucht. Vlak voor we bij de Placa Reial zijn stoppen we bij een terrasje om onze terugkomst hier te vieren. Het voelt heerlijk om hier weer te zijn!
Placa Reial Placa ReialWanneer het donker begint te worden lopen we de laatste 100 meter naar ons hotel, Roma Reial, en checken in. Het hotel ligt prachtig aan dit mooie plein maar onze kamer is erg sober: een bed, vrijwel geen ruimte en geen uitzicht. Gauw gaan we weer de straat op, tenslotte zijn we daarvoor gekomen.
Het is zelfs om 11 uur 's avonds nog heerlijk weer en we zitten uren op het plein. Wat we de komende dagen precies gaan doen weten we nog niet, maar we zijn ook benieuwd wat La Mercé, het festival dat morgen begint, ons te zien geeft. Wij hebben er wel zin in!
We gaan uiteraard alvast een beetje rondlopen want we zitten in de oude stad en we komen hier en daar al wat leuke bandjes tegen die optreden. Zelfs een sjachrijnige ober op het St. Miquel plein kan ons plezier niet verstieren! Het voelt alsof we nooit zijn weggeweest.
Terug op de kamer zoeken we onze tas eens na en wat ontdekken we: de laptop hebben we mee, maar de oplader niet... Dus dat wordt niet ter plekke de reisverhalen schrijven en foto's het internet op sturen. Ook zullen we heel zuinig aan moeten doen want de accu is niet eens vol en we moeten toch ergens de foto's van de digitale camera's kwijt. Oh ja, Lies heeft sinds vorige week ook een digitale camera en die kan nu mooi uitgebreid getest worden. Gelukkig hebben we nog een schrijfblokje mee en ach, een geheugenstick bijkopen kan ook nog in het uiterste geval.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2024 Naar boven