Lies & Teije's reis website

Barcelona, La Sagrada Familia en Parc Güell (de werken van Gaudi)


Home -> Europa -> Spanje -> Reisverslag Spanje -> 13 juni 2001
Zoeken

Woensdag 13 juni, Barcelona, La Sagrada Familia en Parc Güell (de werken van Gaudi)

Wat een nacht! Ons mooie 2-persoons luchtbed is lek en de hele nacht is er een groep jongeren aan het feestvieren op het strand. Feestvieren vinden we niet zo erg, daar zijn we zelf ook nog (net) niet te oud voor, maar de herrie die ze erbij maken is wel erg overdreven. 's Ochtends eerst maar een nieuw luchtbed kopen omdat we de reparatieset niet kunnen vinden; toevallig staat er nog een 2-persoons luchtbed om de zee mee in te gaan in de campingwinkel. En net als Teije terug komt bij de tent met het nieuwe luchtbed heeft Lies de reparatiespullen al gevonden. Nou ja, hebben we in ieder geval een backup.
La Sagrada Familia, BarcelonaNa onze auto-avonturen van de vorige dag, besluiten we om Barcelona met openbaar vervoer te bezichtigen en gelukkig stopt er een bus voor de camping. In het centrum kopen we een dagkaart voor bus en metro, wel zo goedkoop. In eerste instantie willen we de Sagrada Familia zien. Wanneer we uitstappen bij het metrostation zien we eerst niets; tot we achterom kijken:
La Sagrada Familia, Barcelona La Sagrada Familia, BarcelonaVol verbazing over dit meesterwerk van Gaudi (dat nog lang niet voltooid is) wandelen we erom heen. Maar we willen zoveel tegelijk zien in 2 dagen tijd, dus we gaan na een paar uurtjes alweer verder. Wandelend om de Sagrada Familia nemen we het besluit om later dit jaar nog eens terug te komen. Onze bewondering voor de werken van Gaudi leidt er toe dat we in november 2001 nogmaals naar Barcelona gaan.
In dat reisverslag zijn meer foto's te zien van de stad en ook hebben we een informatie-pagina over Barcelona gemaakt. Verder hebben we een speciale Gaudi-pagina opgezet omdat de bouwwerken van deze unieke architekt toch wel de belangrijkste reden voor ons vormde om Barcelona in de eerste plaats te bezoeken. 2002 is Gaudi-jaar in Barcelona. Meer informatie hierover is terug te vinden op onze pagina met links naar Barcelona.
Arc del Triomf, Barcelona Uitzicht vanaf Parc GüellNa ons bezoek aan de Sagrada Familia en wat door de stad geslenterd te hebben (de Arc del Triomf hier links) gaan we richting Parc Güell, een groot park waar Gaudi nog meer meesterwerk heeft geschapen.
Het is nogal klimmen naar dit park, maar gelukkig zijn er ook roltrappen, gewoon in de buitenlucht. En het uitzicht vanuit het park over de stad is magnifiek te noemen. Waarom hebben wij in Nederland niet zulke mooie gebouwen, landschappen, parken, etc. etc.???
Parc GüellGaudi heeft in dit park zijn schepping zo met de natuur één laten worden dat geen schoonheidscommissie in Nederland er iets op had kunnen aanmerken. Het zou geen kwaad kunnen eens een architekt in te huren om ons land wat anders in te richten, wat bergen op te werpen en zo...
Parc GüellDe goede verstaander zal het al wel begrepen hebben: wij zijn liever in het buitenland dan in Nederland. Onze sociale voorzieningen mogen goed geregeld zijn (heel belangrijk!), de lonen zijn prima, maar wat landschap en architektuur betreft staat Nederland voor ons in de top-10 van de allersaaiste landen ter wereld!
Sprookjeshuis in Parc Güell Sprookjeshuis in Parc GüellEn wie ooit in het buitenland is geweest, weet dat er wat woningbouw betreft weinig saaiere landen zijn dan Nederland, vanwege alle regeltjes die wij hier kennen. Kijk eens naar deze prachtige sprookjeshuisjes!(Vanwege de vele kritiek die we op voorgaande uitspraken hebben gehad: ja, er zijn ook mooie gebouwen en stadjes in Nederland, maar verder blijven we bij onze persoonlijke mening!)
Strand bij de campingZoals gezegd, meer foto's van Barcelona en Gaudi-gebouwen op andere pagina's op deze site. Ondanks onze metrokaart hebben we vandaag heel veel gelopen en zijn we blij wanneer we 's avonds weer op de camping arriveren en nog even op het strand kunnen liggen.
Strand bij de camping Lies op het strandDat wil zeggen: Lies ligt op het kompleet lege strand dat zich 100 meter uitstrekt tot aan de zee. Teije blijft bij de tent achter het gaas want hij vindt het toch wel heel erg winderig (en heeft daar nog heel wat over geklaagd (en terecht vind ik, want ik schrijf dit stukje!)).

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2024 Naar boven