Lies & Teije's reis website

Via het Archeodrome en Andorra naar Barcelona


Home -> Europa -> Spanje -> Reisverslag Spanje -> 10 tot 12 juni 2001
Zoeken

Zondag 10 juni, via het Archeodrome en Andorra naar Barcelona

Even vooraf: dit reisverslag hebben we pas eind 2001 opgeschreven en achteraf hebben we spijt dat we niet meer foto's hebben gemaakt en een wat uitgebreider verslag. Maar helaas, met deze korte verslagen zul je het moeten doen...
De jaren erna kopen we betere camera's en maken we veel meer foto's.
Onze eerste dag van een lange vakantie. Eindelijk kunnen we een paar weken achter elkaar weg, met de nieuwe camera...
Pauze op de camping Lies is blij dat ze haar camera terug heeft!Hoewel, ben ik hem niet vergeten, denkt Lies aan het einde van de dag wanneer we eindelijk een camping hebben gevonden en de tent staat... Ze is in staat om terug te rijden wanneer we inderdaad de kamera vergeten zijn, of in ieder geval om een andere te kopen. Nadat we de auto volledig overhoop hebben gehaald, en de tassen drie keer zijn doorgelicht, vindt Lies hem per ongeluk ineens onder de passagiersstoel. Wat een opluchting!
Vandaag gaat alles (op het camera-akkefietje na) zeer voorspoedig. Vanuit Groningen rijden we richting zuiden en binnen 6 uur zijn we in Noord-Frankrijk. We nemen geen tolwegen maar de alternatieve routes want we hebben geen haast en belanden zo bij het Archeodrome, langs de weg richting Lyon. Het motel daar is ons iets te duur, dus rijden we een eindje terug naar Beaunne waar we op de camping gaan staan.
We willen deze zomer naar Portugal, maar eigenlijk willen we ook al zolang even door Andorra rijden en Barcelona moet toch zo'n geweldige stad zijn, al was het maar om de kunstwerken van Gaudi te zien. En zo wordt deze vakantie een lange rit via Andorra en Barcelona (en waarom dan ook Cordoba niet?) naar Portugal.

Maandag 11 juni 2001, Archeodrome, naar Zuid-Frankrijk

We hebben gisteravond een tijdje gezocht naar een goedkoop motel of een leuke camping, maar dat bleek niet echt te lukken. Toevallig kwamen we bij het Archeodrome langs en we hadden al besloten om daar vanochtend eerst een kijkje te nemen en dus in de buurt te overnachten. Zo kwamen we gisteravond terecht in het plaatsje Beaune in de Bourgogne.
Archeodrome, Frankrijk Archeodrome, FrankrijkIn het Archeodrome (dat pas om 10 uur opengaat en niet om 9 uur zoals wordt aangekondigd) is een archeologisch park, een soort openlucht-museum met informatie over de regionale geschiedenis. We moeten een uurtje wachten voor het park opengaat, maar we willen het toch graag zien.
Het park is erg boeiend en leuk om te zien en we nemen alle tijd om alles te bekijken. Er zijn diverse bouwerken uit verschillende tijdperken en veel informatie over de vroegere bewoners van deze streek. Maar we zijn toch echt op weg naar Spanje. Dus na 2 uur slenteren vervolgen we onze weg.
Middellandse Zee, FrankrijkAangezien we niet echt haast hebben, maken we op de heenreis geen gebruik van tolwegen waardoor we weliswaar wat minder snel opschieten, maar daardoor wel veel mooie landschappen te zien krijgen. Hiernaast de Middellandse Zee ten noorden van Perpignan.
Ook hebben we totaal geen last van files. Bij Perpignan trekken we naar het westen omdat we de volgende dag via Andorra naar Spanje willen rijden. We komen terecht op een camping langs een spoorweg, maar ach, het is maar voor 1 nacht.

Dinsdag 12 juni 2001, via Andorra naar Barcelona, een prachtige rit door de Pyreneeën

De Franse Pyreneeën De Franse PyreneeënAl jaren probeert Teije naar Andorra te komen, maar iedere keer werd dat weer verhinderd: of het was een auto die (teveel) problemen gaf (minstens 3x), of er was ineens geen tijd meer of... Noem maar een reden, het kwam er uiteindelijk nooit van. En hij wil er zo graag heen. Daarom dat we deze reis ook per sé via Andorra willen rijden. In Frankrijk gaan de wegen al omhoog de Pyreneeën in en zijn we omringd door de eerste bergen in deze vakantie. Eerlijk gezegd kunnen wij niet genoeg bergen zien, zo prachtig vinden we berglandschappen.
En al snel komen we in Andorra aan. Het is gelukt, na jaren vol mislukte pogingen is het eindelijk gelukt. En hoewel we het landschappelijk erg mooi vinden, zijn we er toch maar een paar uur gebleven. Dat is ook voldoende. We winkelen (drank en sigaretten verstopt voor de douane), verdwalen in de hoofdstad en vooral genieten we van het landschap.
Andorra AndorraAndorra is een klein dwergstaatje dat midden in de Pyreneeën ligt. Er zijn maar een beperkt aantal wegen en we rijden ze allemaal af. Bergen, bergen en nog eens bergen, wij vinden het prachtig.
We zijn er maar kort, maar het is een mooi land, tenminste, wanneer je van bergen houdt! Dat het landje rijk is zien we wel aan de hoofdstad, de luxe straalt van alle gebouwen af.
Nadat we bij de grens met Spanje uitvoerig de inhoud van de auto moeten laten zien (zonder dat er iets wordt gevonden terwijl we misschien toch wel iets teveel hebben ingekocht), stoppen we bij het eerste café om de spaanse koffie en het spaanse bier te testen. En dat wordt direkt goedgekeurd.
Aan het einde van de middag arriveren we bij Barcelona en hoewel we precies denken te weten naar welke camping we willen (13 km. ten zuiden van de stad) komen we steeds maar op de verkeerde wegen terecht en het is daar druk, vooral wanneer je op het snelwegennet verdwaald raakt. Met veel vragen komen we tenslotte 1 camping verder uit dan gepland; de camping ligt namelijk gewoon aan de snelweg en daar rijdt je al snel aan voorbij.
De Middellandse Zee bij BarcelonaWe nemen een plekje vlakbij het strand en besluiten de dag met het doorlezen van boeken over Barcelona en uiteraard het zitten op terrasjes. Hoewel, het is nog best wel frisjes, 's avonds... Of is het de vermoeidheid...? Al met al is het toch een lange reis geweest en we zijn blij dat we hier een paar dagen blijven.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2024 Naar boven