Lies & Teije's reis website

We moeten Barcelona alweer verlaten


Home -> Stedentrips -> Barcelona -> Reisverslag Barcelona -> 28 november 2001
Zoeken

Woensdag 28 november, we moeten Barcelona alweer verlaten

Alweer tijd om te vertrekken... We zijn vroeg opgestaan om op ons gemak nog even koffie te drinken en te ontbijten in een restaurantje tegenover ons hotel en dan nemen we de bus naar het vliegveld. Op die manier zien we nog even de stad aan ons voorbij trekken en het is een stuk goedkoper dan de taxi die we op de heenweg hebben genomen (1.050 Pta voor 2 enkeltjes in de bus; taxi: 4.000 Pta inclusief bagage).
Barcelona airport Barcelona airportVanaf de eerste verdieping hebben we mooi zicht op de hoge palmbomen die voor het vliegveld staan. Binnen is alles, net als in de stad, al versierd voor de kerst.
Lies op Barcelona airport Teije op Barcelona airportNog even in het zonnetje, nog even genieten van het feit dat we in Barcelona zitten en niet in Nederland. We zijn blij dat we deze trip hebben gemaakt hoewel het eigenlijk veel te kort is geweest. Als onze vrije dagen het toelaten en we geen andere plannen hebben, zullen we hier zeker eens terugkomen.
Barcelona BarcelonaIn het vliegtuig zitten we eens aan de goede kant en kunnen we nog een paar mooie foto's van Barcelona maken. De lucht is helder en we hebben een mooi uitzicht.
Diagonal, BarcelonaHeel duidelijk is hier op de foto de Diagonal te zien, een brede laan die dwars door Barcelona gaat. Daar hebben wij ook menige kilometer op afgelegd, te voet.
2 uur later staan we alweer op Schiphol, te wachten op een trein, die maar niet komt en niet komt. Vertraging door het slechte weer! In de vakantie is het meestal niet zo erg om te wachten, maar terug in het 'efficiënte' Nederland, dat koude, kille, natte, vlakke, toch wel wat saaie land, willen we nu het liefst zo snel mogelijk weer bij de kachel thuis zitten.
En, een verrassing voor Lies: op de site ziet ze dat het volgende uitje alweer gepland is zonder dat ze het wist. Volgende maand brengen we de kerstdagen door in Londen. De oplettende lezer zal vast iets gemist hebben, nl. het voetbal-/olympisch stadion in Barcelona. Het stadion hebben we afgelopen zomer al even gezien, maar aangezien wij totaal niets met voetbal hebben, staat FC niet op de site! Barcelona heeft veel meer te bieden dan wat we hier hebben laten zien, we zijn er slechts kort geweest en we hebben ons voornamelijk op Gaudi en het slenteren door de binnenstad gericht. Seny (gezonde verstand) en rauxa (gekte): Barcelona heeft dat allebei en alles ertussen in. Wij gaan hier zeker nog eens heen!

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2024 Naar boven