Lies & Teije's reis website

De reis naar Barcelona en een lange wandeling


Home -> Stedentrips -> Barcelona -> Reisverslag Barcelona -> 24 november 2001
Zoeken

Zaterdag 24 november, de reis naar Barcelona en een lange wandeling

Op zaterdag 24 november is het weer zover: op naar Schiphol. Om tijd en kosten te besparen rijden we naar Almere (vanuit Groningen) en parkeren daar de auto in een woonwijk vlakbij een station. Het laatste stukje gaan we met de trein om files te ontwijken (hoewel je het bij de NS ook nooit weet met de vertragingen).
Weg uit het koude Nederland De Spaanse kustDankzij Easyjet kunnen we op een zeer goedkope manier naar Barcelona. Hoewel we in het begin nog wat huiverig waren voor zo'n goedkope maatschappij, werkt het systeem perfekt. Je betaalt voor de rit, voor service moet je bijbetalen. En het personeel is behalve vriendelijk ook vol humor. Jammer dat ze niet op wat meer bestemmingen vliegen.
Op de RamblasOm 3 uur 's middags staan we al in het centrum van een zonovergoten Barcelona en na het inchecken in het hotel verdwijnen we snel de straat op, de zon in. Even snel alvast de Ramblas op. We zitten in Hostal del Mar, een hotel vlakbij de oude haven (Port Vell), nog geen kilometer van de Ramblas. Om deze tijd is het overal nog vrij rustig.
Lekker in de zon In de haven van BarcelonaVanaf de Ramblas komen we uit bij de haven waar we heerlijk in het zonnetje rondlopen. We vinden het toch iedere keer weer een verademing wanneer we Nederland verlaten en elders de jas uit kunnen trekken.
Palmboomzaadjes zoekenIn het park langs de haven kan Lies direkt haar hobby oppikken: het verzamelen van zaadjes van palmbomen. We hebben thuis al een hele verzameling uit diverse landen en ze doen het goed. Nog even en we kunnen een exotische kwekerij beginnen.
Uitzicht op Montjuic Monument a ColomLinks het uitzicht vanaf de haven op Montjuic, rechts het Monument a Colom, opgericht ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling in 1888, maar vooral ook als eerbetoon aan Columbus. Hij staat zelf bovenop de sokkel van 60 meter hoog.
Drukte op de RamblasOnze wandeling gaat verder via de Rambla del Mar, een pretentieuze promenade met luxe winkelcentra, via de oude stad naar de beroemde Ramblas, het hart van de stad. Het is zaterdagavond rond 8 uur en je kunt met moeite vooruitkomen door de duizenden mensen op straat. De hele stad is zich al aan het voorbereiden op de kerst.
La Boqueria Eindelijk een rustpauzeBij een wandeling over de Ramblas mag een bezoekje aan de overdekte markt La Boqueria niet ontbreken. Het is net een Arabische souk waar vooral verse zaken aangeboden worden: groente, fruit, vlees en vis in grote open bakken.
Met pijnlijke voeten komen we om 10 uur 's avonds weer in het hotel aan. We hebben meteen al wel een hele pittige wandeling gemaakt en we moeten nog een aantal dagen rondsjouwen...

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2024 Naar boven