Lies & Teije's reis website

Urquhart Castle


Home -> Schotland -> Kastelen -> Urquhart Castle
Zoeken

Urquhart Castle

Er zijn veel, heel veel kastelen in Schotland te vinden, volgens sommige bronnen wel 3.000!
Voor een lijst met ruim 300 kastelen, klik hier.
Er is ook een aanklikbare kastelenkaart van Schotland waar je kunt zien welke kastelen wij bezocht hebben!
Urquhart Castle Urquhart CastleOpgravingen hebben aangetoond dat al in het IJzeren tijdperk een fort op deze strategische plaats stond. Het middeleeuwse kasteel werd waarschijnlijk tegen 1200 gebouwd. De gebouwen die er nog staan dateren uit 1509. In 1692 werd het kasteel opgeblazen om te voorkomen dat het in handen zou vallen van de Jacobieten.

Urquhart Castle Urquhart CastleUrquhart Castle is een indrukwekkende ruïne aan het mysterieuze Loch Ness. Deze plek schijnt al vanaf ca. 2.000 v.Chr. bewoond te zijn en men is nog steeds met opgravingen bezig.

Urquhart Castle Urquhart CastleMeest opvallend is de woontoren die aan de rand van het meer staat. De toren is te beklimmen.
Het kasteel is afwisselend in Schotse en Engelse handen geweest en is in de strijd tegen de Jacobieten uiteindelijk verwoest om te voorkomen dat deze het in handen zouden krijgen en het kasteel tegen de Engelsen gebruikt zou worden.

Urquhart Castle Urquhart CastleHoewel het terrein lager ligt dan het omringende land, staat het kasteel altijd nog hoog boven het meer. Vanaf het terrein kan men naar het meer klimmen zodat de waterbevoorrading hier nooit een probleem is geweest.

Urquhart CastleVanaf het kasteelterrein heeft men een prachtig uitzicht over Loch Ness en de baai van Urquhart waar het monster van Loch Ness het meest wordt gespot.

Meer foto's en informatie op deze pagina.


© Teije & Elisabeth 2000 - 2024 Naar boven