Lies & Teije's reis website

Urquhart Castle


Home -> Schotland -> Kastelen -> Urquhart Castle
Zoeken

Urquhart Castle

Er zijn veel, heel veel kastelen in Schotland te vinden, volgens sommige bronnen wel 3.000!
Voor een lijst met ruim 300 kastelen, klik hier.
Er is ook een aanklikbare kastelenkaart van Schotland waar je kunt zien welke kastelen wij bezocht hebben!
Urquhart Castle Urquhart CastleEilean Donan kasteel staat op een eilandje tussen 3 Lochs: Loch Long, Loch Alsh en Loch Duich. Het is gebouwd in 1230 op de overblijfselen van een Pictisch fort en was oorspronkelijk een kleine, ommuurde vesting. Alexander II richtte het kasteel op om het gebied tegen invallende Noormannen te beschermen. In 1719 werd het kasteel volledig verwoest door de Engelsen tijdens de Jacobitische opstanden. Het was op dat moment bezet door Spaanse troepen die achter de Jacobieten stonden.

Urquhart Castle Urquhart CastleHet kasteel schijnt één van de meest gefotografeerde plekken in Schotland te zijn, vooral door de schilderachtige ligging ervan. Het huidige gebouw is een reconstructie, uitgevoerd door John Macrae-Gilstrap tussen 1912 en 1932. Er zijn diverse gevechtstorens en versterkte muren (soms tot 4 meter dik).
Vanaf het kasteel en de paden rondom het kasteel heeft men goed uitzicht over de verbinding van de 3 lochs die vroeger strategisch zo belangrijk was.

Urquhart Castle Urquhart CastleEen aantal kamers in het kasteel zijn volledig ingericht (zoals de keuken hiernaast) en er zijn uitgebreide informatiebladen in 8 talen, ook in het Nederlands. De prachtige ligging en het schijnbaar authentieke karakter van het kasteel maken dat het een geliefd decor is voor films. Onder andere stukken uit de films Highlander en Braveheart zijn hier opgenomen en ook James Bond is eens langs geweest.
Een goede site met veel informatie en foto's is hier te vinden.

Urquhart CastleUrquhart CastleUrquhart CastleUrquhart CastleUrquhart Castle


© Teije & Elisabeth 2000 - 2024 Naar boven