Lies & Teije's reis website

Cawdor Castle


Home -> Schotland -> Kastelen -> Cawdor Castle
Zoeken

Cawdor Castle

Er zijn veel, heel veel kastelen in Schotland te vinden, volgens sommige bronnen wel 3.000!
Voor een lijst met ruim 300 kastelen, klik hier.
Er is ook een aanklikbare kastelenkaart van Schotland waar je kunt zien welke kastelen wij bezocht hebben!
Cawdor Castle Cawdor CastleCawdor staat bekend als het kasteel waar MacBeth Duncan vermoord zou hebben om de Schotse troon te bemachtigen. Een klein probleem: MacBeth vermoordde Duncan in 1040 en Cawdor Castle stamt uit de 14e eeuw. De werkelijke moord vond waarschijnlijk plaats in Inverness Castle.

Cawdor Castle Cawdor CastleHet kasteel is in de 17e eeuw grondig uitgebreid en tegenwoordig prachtig gerestaureerd en het ziet er sprookjesachtig uit. De Cawdor familie woont hier al 600 jaar en 's winters wordt het nog steeds bewoond. Het kasteel opent in mei voor het publiek en we hebben het in 2005 bezocht. Het is een gedrongen kasteel en van binnen groter dan het er van buiten uitziet.

Cawdor Castle Cawdor CastleBehalve een kijkje nemen op de binnenplaats, in de slaapkamers, de woonkamers en de keuken kun je buitenom ook door de 3 verschillende tuinen wandelen, de ommuurde tuin, de bloementuin en de wilde tuin. Er is een kleine ophaalbrug waarover je het kasteel binnengaat en eronder loopt een gracht die nu droog staat. Op het landgoed van het kasteel is ook nog een huisje te huur.
Meer foto's en informatie op deze pagina


© Teije & Elisabeth 2000 - 2024 Naar boven