Lies & Teije's reis website

Caerlaverock Castle


Home -> Schotland -> Kastelen -> Caerlaverock Castle
Zoeken

Caerlaverock Castle

Er zijn veel, heel veel kastelen in Schotland te vinden, volgens sommige bronnen wel 3.000!
Voor een lijst met ruim 300 kastelen, klik hier.
Er is ook een aanklikbare kastelenkaart van Schotland waar je kunt zien welke kastelen wij bezocht hebben!
Caerlaverock Castle Caerlaverock CastleCaerlaverock is een kasteel in het zuiden van Schotland, in Dumfries. Het is uniek door de vorm, driehoekig, met ronde torens op de punten. Het stamt uit de late 13e eeuw en wordt nu beheerd door de National Trust Scotland (NTS).

Caerlaverock Castle Caerlaverock CastleHet kasteel heeft een driehoekige binnenplaats en eromheen waren appartementen op verschillende verdiepingen gebouwd. Nu ligt het kasteel in moerassig gebied maar vroeger verdedigde het de zuidwestelijke toegang tot Schotland en stond het aan de Solway Firth.

Caerlaverock Castle Caerlaverock CastleDe gebouwen zijn rijk gedecoreerd, wat het kasteel ook uniek in zijn soort maakt. Rechts staat een zogenaamde blijde, een soort katapult om grote rotsblokken mee te werpen om kasteelmuren te doorboren. Een soort middeleeuws kanon dat vaak bij beleggingen werd gebruikt.

Caerlaverock Castle Caerlaverock CastleHier twee afbeeldingen met een impressie hoe het kasteel er rond 1290 en in 1640 zou hebben uitgezien. Het belangrijkste verschil lijkt er vooral in te zitten dat er in 1290 veel meer mensen konden wonen. Had men in 1640 al wat meer privacy en ruimte nodig?
Meer informatie is op de site van undiscoveredscotland te vinden.


© Teije & Elisabeth 2000 - 2024 Naar boven