Lies & Teije's reis website

Wandelen in de kou


Home -> Europa -> Schotland -> Reisverslag Schotland -> 25 mei 2011
Zoeken

Woensdag 25 mei, wandelen in de kou

Gaatjes in de weg Wandelen bij SannoxDe wolken hangen laag boven het land en het regent als we wakker worden. Pas tegen de middag wordt het wat droger en gaan we erop uit. Eerst gaan we in Lamlash een bakje koffie drinken als we de gaten in de oprit van de weg weer veilig doorgekomen zijn. Daarna rijden we naar Sannox voor een wandeling door Glen Sannox aan de noordoostkust van het eiland. Je kunt er diverse wandelingen maken en wij beginnen met de klim naar een punt vanwaar je mooi de bergen in het midden van het eiland kunt zien ook al zijn die grotendeels door wolken bedekt.
Wandelen bij Sannox Wandelen bij SannoxDe paden zijn redelijk goed maar het gaat op en neer en af en toe is er een steile helling. Het gebied is erg afwisselend, wilde en aangelegde bossen, maar je kunt ook verder de Glen met open vlaktes ingaan en er zijn nog openingen van oude barietmijnen te zien.
In het bos vonden we in ieder geval nog resten van een vroeger bouwwerk.
De kust bij North Sannox Riviertje bij North SannoxVia de baai van Sannox lopen we dan richting North Sannox waar nog meer wandelingen te maken zijn en waar veel resten van vroegere bewoning te zien zijn, zoals de resten van een fort uit de ijzertijd. We hebben een redelijk gedetailleerde kaart maar we vinden lang niet alle sites of de kaart is toch niet zo betrouwbaar. De restanten die we tegenkomen zijn in ieder geval totaal niet te vergelijken met Machrie Moor waar we gisteren waren.
Boshut, North Sannox Wandelen bij North SannoxTijdens de clearances in de 19e eeuw zijn hier twee volledige dorpen verdwenen. De mensen werden weggejaagd om plaats te maken voor schapen. De meesten vertrokken naar Canada.
Deze hut is vast van recentere datum. We komen er meerdere tegen in een bos dat in de jaren 60 geplant is. Alle bomen staan netjes in rechte rijen en ondanks de aankondiging op een informatiebord dat hier veel wildlife te zien is, horen we zelfs bijna geen vogels.
Wandelen bij North SannoxTerug bij het strand gaan we dan maar een tijdje schelpen zoeken en we vinden een paar leuke die we meenemen maar als het begint te regenen, lopen we terug naar de auto. We zijn een paar uur onderweg geweest maar ik kan gemakkelijker vertellen over een steencirkel of een grafheuvel dan over een wandeling. Vandaar maar een kort verhaal.
Via de supermarkt, waar we ons avondeten bij elkaar scharrelen, zijn we al vroeg weer terug bij ons huisje en dit keer is het geen weer om buiten te zitten. Het stortregent nu en lijkt wel nooit meer op te houden. Maar goed dat we zoveel boeken bij ons hebben!

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2024 Naar boven