Lies & Teije's reis website

Via Engeland en Hastings terug naar huis


Home -> Europa -> Schotland -> Reisverslag Schotland -> 30 juni & 01 juli 2008
Zoeken

Maandag 30 juni, via Engeland en Hastings terug naar huis

Klik hier voor de foto's en de route in GoogleEarth.
De laatste twee dagen van de vakantie zijn aangebroken en natuurlijk begint het nu steeds mooier en warmer weer te worden. We hebben dit jaar met onze uitjes wel pech met het weer; alle regen die we afgelopen jaren zo weinig hebben gehad krijgen we blijkbaar alsnog over ons heen.Maar op de achterkant van een Schots pakje chips lezen we het volgende: Everyone complains about the weather, but at Walkers we're happy when it rains! Lots of rain produces the best potatoes (for the best crisps). So enjoy... whatever the weather! Daar doen we het dan maar mee.
Op de terugweg weet Teije zowaar nog een kilometer of 30 weg te vinden die we nog nooit gereden hebben (snelweg, leuk...) en daarna gaan we snel Engeland door. Voor de verandering nemen we eens de noordoostelijke ringweg rond Londen om te kijken hoe druk het er is. Nou, erg druk! Meestal nemen we de andere kant maar de navigatie geeft iedere keer aan dat deze route sneller zou zijn. Maar we kunnen het dit keer niet vergelijken met de heenreis want toen reden we er op een zondagmiddag langs, nu op maandag laat in de middag in de spits.
Tegen 9 uur zijn we in Hastings waar de Travelodge dit keer een heel plezierig gebouw is, een oude herberg die blijkbaar door de keten is opgekocht. Het ligt weliswaar een eind uit het centrum maar niet op een afgelegen industrieterrein en het heeft een eigen restaurant, dus we hoeven niet naar een of ander nabijgelegen fastfoodgelegenheid.
Oldtimer in de haven van Dover Oldtimer in de haven van DoverDe volgende ochtend rijden we om 10 uur de haven van Dover binnen, na een mooi ritje door het landelijke gebied langs deze kust. Terwijl we wachten op de ferry staan veel mensen zich te vergapen aan een aantal leuke oldtimers die ook met de boot mee gaan. Prachtig, die oude autootjes!
De haven van Dover Meeliftende meeuwPrecies op tijd vertrekt de boot uit de haven en al snel zien we de Franse kust voor ons uit. De lucht is blauw zoals we dat nog niet veel hebben gezien op deze vakantie. Maar ondanks de kou en de vele regen hebben we het prima naar ons zin gehad. Naar Schotland ga je niet voor het weer (hoewel, het is zoveel lekkerder als het toch grotendeels droog is, denk ik stiekem).
Lies op de boot Teije op de bootNog even ontspannen in de zon en daarna 5 uurtjes rijden naar het hoge noorden, namijmerend over de vakantie. Volgend jaar gaat heel misschien onze kleindochter mee, daar kan ik me nu al op verheugen. Dat zal dan een heel ander soort vakantie zijn met veel minder kilometers maar vast net zo leuk. Mmm, ik heb er nu al zin in!

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2024 Naar boven