Lies & Teije's reis website

De zomer is begonnen maar het is koud en nat, naar Plockton


Home -> Europa -> Schotland -> Reisverslag Schotland -> 22 juni 2008
Zoeken

Zondag 22 juni, de zomer is begonnen maar het is koud en nat, naar Plockton

Klik hier voor de foto's en de route in GoogleEarth.
In de ochtend word ik wakker van een vreemd geluid, alsof iemand op het raam staat te tikken. Zouden de lama's rare dingen aan het doen zijn of is er een inbreker? Na een tijdje ga ik toch maar eens kijken en ik weet niet wie er meer schrok, ik of de kraai die verwoed een spiegelgevecht met zichzelf in het glas aan het houden was. Het ziet er maar guur uit en het is nog vroeg, dus snel weer naar bed.
Wakker worden met lama’s voor de deurHet is nog steeds koud en nat als we wakker worden en naar buiten kijken. Voor Teije's verjaardag heb ik maar een paar lama's voor de deur gezet, heeft hij in ieder geval nog iets... In Finland 2002 ben ik zijn verjaardag helemaal vergeten, dit keer niet, dus de dag is niet helemaal verloren!We hangen eerst wat binnen maar tegen de middag rijden we even naar het nabijgelegen dorpje Plockton om er toch even uit te zijn.
Straatje in PlocktonPlockton is een klein plaatsje, maar wel vrij bekend door de palmbomen die er groeien. Vooral als het mooi weer is lijkt het net een plek aan één of andere Costa in het Middellandse Zee gebied. Vandaag niet, het ziet er maar mistroostig uit in de kou en de regen. Ook pech voor al die toeristen die de vissers van vroeger verdrongen hebben.
De haven van Plockton De haven van PlocktonEr wordt nog steeds wel wat gevist vanuit de prachtige baai in Plockton, maar het toerisme is een grotere bron van inkomsten geworden hoewel dat op een dag als vandaag niet te merken is. Er vertrekken nog wel wat bootjes op excursie (bv. op zoek naar zeehonden), maar over het algemeen is het erg rustig. We doen nog wat inkopen in de lokale supermarkt maar dan gaan we weer terug naar Craig, hier is het ook niks aan.
Schelpen zoeken op het strandDan maar liever schelpen zoeken op het strand hoe guur het ook is. Er ligt altijd wel weer weer wat nieuws als het eb wordt, hoewel veel hetzelfde is. Maar af en toe vind ik toch een bijzondere schelp of steen.
Een hert in de zeeAls Teije even later ook naar buiten komt ziet hij ineens een hertje over het strand rennen en de zee in springen. Het dier zwemt een hele tijd rond totdat we hem uit het oog verliezen. Onze lama's kijken ongeïnteresseerd toe, zij lopen met gemak over de scherpe stenen van het rotsstrand, maar wagen zich niet in zee.
Eb in Loch Carron Meeuw op de rotsen, CraigAan het einde van de middag lijkt het even iets op te klaren, maar al snel begint de regen weer te vallen en vluchten we weer naar binnen. Hoewel, Teije zoekt zijn plaatsje in de brede vensterbank op om toch maar buiten te kunnen zijn op zijn verjaardag. Wel met een dikke winterjas aan, je moet er maar zin in hebben! Ik niet, ik nestel me bij de warme kachel en hoop op beter weer. Voor Teije is het waarschijnlijk zijn eerste verjaardag waarop hij zelfs niet eventjes de zon heeft gezien.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2024 Naar boven