Lies & Teije's reis website

Een tropische terugreis


Home -> Europa -> Schotland -> Reisverslag Schotland -> 10 & 11 september 2006
Zoeken

Zondag 10 september, een tropische terugreis

De laatste dag in Schotland en het begin van een tweedaagse reis naar huis. We zijn benieuwd hoe het ons bevalt om zo heel Engeland door naar Dover te rijden en vandaar naar huis. De heenreis was wat te lang doordat we pech met het slechte weer, files en verdwalen hadden. Een Engels echtpaar dat in de buurt van Londen woont heeft ons aangeraden de westkant van de Londense ring te proberen, dat zou veel sneller gaan. We verlaten Motherwell rond kwart voor 10 in een stralend zonnetje en de temperatuur loopt al snel op boven de 25 graden.
Met camper en auto op weg! Vlakbij Heathrow AirportHet is een lange rit (bijna 800 kilometer), maar regelmatig zien we grappige dingen langs de weg zoals een klein autoootje achter een camper (erg handig, hoef je niet steeds de hele camper in te pakken als je even van de camping weg wilt!) of een vliegtuig dat laag over de snelweg heen vliegt. En we komen langs allemaal gebieden waar we vorig jaar zijn heen geweest, dus we kunnen nog wat herinneringen opdoen ook.
De auto begint wel weer met wat nieuwe kuren waar we niet echt blij mee zijn: de remmerij (gerepareerd in Frankrijk 2 maanden geleden en nog een keer in Nederland vlak voor deze vakantie) werkt niet meer naar behoren, de auto trekt alle kanten op, de uitlaat maakt vreemde geluiden, een spatlap laat los en schuurt onheilspellend tegen een band en de auto slaat op gas soms gewoon af, ook op de snelweg, wat niet echt handig is als je ineens geen rem- en stuurbekrachtiging meer hebt. Maar we redden ons er mee en rijden niet al te hard.
Picknick bij AshfordHet is nog helemaal niet zo laat als we in de buurt van Ashford komen waar we een Holiday Inn hebben gereserveerd, al voordat we uit Nederland vertrokken. We komen alleen in een korte file bij Birmingham, maar Londen zoeven we zo voorbij. Voor 5 uur zijn we al bij Ashford en gaan uitgebreid picknicken bij een benzinestation. Het hotel vinden is alweer iets lastiger dan we dachten, want het blijkt bijna 8 kilometer buiten de stad te liggen.
Maar we hebben alle tijd en het is lekker om nog een beetje buiten te zijn, het lijkt steeds warmer te worden. We hebben een heerlijk relaxte avond en nog genoeg boeken te lezen. Op deze manier Schotland verlaten heeft ook wel wat, een wat gemoedelijker afscheid dan wanneer je per vliegtuig ineens weer op Schiphol staat.

11 september, via Dover terug naar huis

Om half 11 moeten we bij de haven in Dover zijn, want de boot vertrekt om 12 uur. We hebben dus alle tijd van de wereld en hoeven ons totaal niet te haasten, het is maar een half uurtje rijden.
Het kasteel van Dover Het is heetWe rijden dit keer Dover van een heel andere kant binnen dan we gewend zijn, vorig jaar kwamen we vanuit Canterbury. Daardoor ziet Dover er heel anders uit dan we verwachten, wel grappig. Al snel zijn we ingecheckt en moeten we wachten tot we aan boord kunnen, nog minstens een uur. Het bord op de kade geeft het al aan: 28 graden! Het is de warmste dag van onze vakantie; waarom had dat nou niet even een paar weken eerder gekund?
De haven van Dover Bijna thuis...Iets over twaalven vaart de boot dan weg en binnen 2 uur staan we weer op het continent. Vandaar nog 5 uur rijden door de zinderende hitte, de airco moet af en toe aan! Om 8 uur zijn we weer thuis en zo heeft de terugreis 2 dagen gekost in plaats van een krappe anderhalve dag op de heenreis.
Wat ons betreft was dit een prima manier om naar Schotland te reizen, als je er de extra reistijd tenminste voor over hebt. Als wij via IJmuiden naar Newcastle gaan zijn we in principe ook ruim een dag kwijt voordat we in Schotland zijn. Voor ons was dit in ieder geval de goedkoopste optie en we vonden het prima te doen. Het is lekker om weer thuis te zijn, maar ondanks de tegenvallers (slecht weer in het begin, de kou, de autopech en de blaasontsteking) hebben we weer ontzettend genoten van het mooie Schotland. We verheugen ons nu al op volgend jaar!

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2024 Naar boven