Lies & Teije's reis website

We gaan langzaam richting Glasgow


Home -> Europa -> Schotland -> Reisverslag Schotland -> 13 mei 2005

Vrijdag 13 mei, we gaan langzaam richting Glasgow

Onze hotelkamerVoor we uit dit leuke plaatsje vertrekken maken we nog een foto van de kamer. Vroeger deden we dat eigenlijk altijd, maar misschien zijn we wel verwend, want we doen het vrijwel nooit meer. Dit was in ieder geval een erg mooie en prettige kamer om een nacht te verblijven in een erg sfeervol hotel.
We gaan vandaag richting Glasgow. Eerst wilden we ook nog het eiland Arran bekijken, maar dan moeten we ons teveel haasten en daar hebben we niet zoveel zin in. Arran schijnt zo mooi te zijn dat we daar alle tijd voor willen nemen, een volgende keer dus.
Loch Long Loch LongWe zijn nu in het gebied Argyll and Bute, maar we blijven eerst een tijdje in Bute, een gebied vol lochs, bergen en veel bossen. We haasten ons niet om al te snel richting Glasgow te rijden, want we willen nog wat van de Schotse natuur genieten.
Militair gebiedWanneer we Glen Douglas inrijden verwachten we een rustige smalle weg, maar we treffen een zwaarbewaakt oefenterrein van het leger aan dat kilometers doorloopt. Er wordt wel gewaarschuwd voor politiehonden, maar er staat geen verbod om de bunkers te fotograferen. Ook rijden er heel wat auto's op de single track road.
HighlanderEr lopen veel Hooglanders los op het terrein en dus ook regelmatig op de weg. De weg is smal en er zijn maar weinig passeerplekken en aan het eind en het begin is het erg steil, met hellingen van meer dan 20%. Op het militair terrein na een heel mooi gebied.
Cove Burgh HallOp een schiereiland waarvan we de naam niet weten komen we door een plaatsje Cove. Vanaf de overkant hadden we enkele uren geleden al gezien dat hier een kasteeltje moest staan, maar wanneer we erdoor rijden zien we het ene kasteelachtige gebouw na het andere, de meeste echter nogal verborgen. Uiteraard nemen we een heleboel foto's maar dit gebouwtje ligt er toch wel het mooist bij, tenminste, voor de camera.
Helensburgh HelensburghEn wanneer we dan in een grotere stad als Helensburgh terechtkomen zien we alweer diverse gebouwen die met recht kasteeltjes genoemd mogen worden, links een echt kasteel, rechts een huisje dat wat ons betreft precies past in het gezegde: 'my home is my castle'!
Naarmate we Glasgow naderen wordt het drukker en drukker en dit gebied lijkt ook erg populair bij het ministerie van defensie: overal marinebases en bewaakte terreinen. En natuurlijk, het is vrijdagmiddag en spitsuur. Om de drukte te ontlopen rijden we steeds verder bij de stad vandaan en verdwalen regelmatig. Eigenlijk weten we niet goed waar we heen willen: niet al te ver van de stad en misschien ook een beetje op de route naar Edinburgh waar we maandag de huurauto moeten inleveren. Maar we willen natuurlijk ook in een mooie omgeving zitten enz. enz. We moeten duidelijk weer wennen aan de drukte en de vele keuzemogelijkheden wat wegen betreft. Uiteindelijk rijden we door Denny, zo'n 30 kilometer van Glasgow en daar nemen we voor 1 nacht een kamer in het Railway Hotel (met pub). Er is een mooiere en gezelliger pub met kamers, maar die is vannacht al volgeboekt. Misschien morgen. Wij moeten vanavond eerst even wennen aan de overgang tussen het rustige en het drukke Schotland..

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2022 Naar boven