Lies & Teije's reis website

Een ontmoeting met Amerikaanse vrienden, en weer op pad


Home -> Europa -> Schotland -> Reisverslag Schotland -> 30 maart 2004
Zoeken

Dinsdag 30 maart, een ontmoeting met Amerikaanse vrienden, en weer op pad

The Maas in RotterdamHet is flink laat geworden en we slapen lekker uit in onze megagrote kamer (zo'n 100 vierkante meter). De pot koffie die we bestellen lekt, maar het meisje lijkt niet erg bereidwillig een nieuwe pot te brengen. We redden ons er wel mee, maar toch gek in zo'n duur hotel. Het uitzicht blijft wat wazig maar dat komt niet zo zeer door luchtverontreiniging als wel door de vieze ruiten.
Susan is al aan het werk met een kunstproject, wij drinken nog even koffie met Astrid die tegen het middaguur de stad in verdwijnt.
Wij hebben om 12 uur een afspraak met Bobby en Christie, twee Amerikanen uit Sacramento (Californië) waar we al ruim een half jaar mee emailen, dankzij deze website. Ze hebben familie in Nederland en we hebben afgesproken elkaar te ontmoeten wanneer ze weer op bezoek zijn, en dat is nu. Best spannend, zo'n 'blind-date', maar we kunnen het prima met elkaar vinden en praten heel wat af tot we rond 5 uur samen naar het station lopen.
Christie en Bobby Christie en BobbyVia de email hebben we al heel wat informatie uitgewisseld en daarom kennen we elkaar al een klein beetje maar iemand in het echt ontmoeten is toch altijd anders dan alleen per post. Uiteraard moet een ober nog wat foto's van ons maken met al onze verschillende camera's die we bij ons hebben.
Erasmusbrug, RotterdamOndanks de harde wind lopen we de beroemde Erasmusbrug over en eerlijk gezegd wiebelt hij helemaal niet, dat hadden we toch een beetje verwacht.
Dat we zijn opgelicht met de taxi gisteren blijkt nu wel wanneer we binnen een kwartier op het Centraal station zijn.
Zo eindigen we onze Schotland-vakantie eens heel anders dan normaal, wanneer we na aankomst op Schiphol onmiddelijk richting Groningen gaan. Tegen 10 uur 's avonds zijn we weer thuis en Schotland lijkt al weer heel ver achter ons te liggen terwijl we er gistermorgen pas vertrokken. Ondanks het vele slechte weer zijn we heel tevreden over onze reis en we zien al uit naar de volgende keer want we hebben er nog lang niet alles gezien.

Zaterdag en zondag 3 en 4 april, met onze Amerikaanse vrienden door het Moezeldal

De Rijn bij Koblenz Fotografeer een zwaan, CochemTja, en wat doen deze foto's nou nog hier? Bobby en Christie reizen per trein ook nog naar Duitsland en omdat wij het weekend nog vrij zijn, besluiten we ze in Koblenz op te zoeken en ze door het Moezeldal naar Trier te brengen.
Bernkastel-Kues Bernkastel-KuesZo zijn wij er ook weer even uit en leren we deze mensen nog wat beter kennen. We zien dezelfde plekjes als vorig jaar toen we naar Trier gingen en van daaruit naar Koblenz reden, Op de foto Bernkastel-Kues, één van de leukste stadjes aan de Moezel.
Christie, Bobby en wijNadat we ze hebben afgezet in Trier rijden wij weer naar huis. Goed te doen, op een zaterdag weg en zondag weer naar huis. Wanneer we echt door onze vakantiedagen heen zijn moeten we maar wat meer van dit soort tripjes maken.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2024 Naar boven