Lies & Teije's reis website

Van Beauly naar Kinloch Rannoch


Home -> Europa -> Schotland -> Reisverslag Schotland -> 19 & 20 maart 2003
Zoeken

Woensdag 19 maart, van Beauly naar Kinloch Rannoch

Het is alweer de laatste hele dag die we in Schotland doorbrengen en vanavond moeten we in Kinloch Rannoch zijn. Weer tijd om afscheid te nemen van Iain en Cathy. We weten nog hoe moeilijk het hier soms wegkomen is, dus we hebben er bijna de hele dag voor uitgetrokken. Na het ontbijt drinken we uitgebreid koffie en besluiten dan nog even naar Inverness te gaan om een tv-shop op te zoeken. We willen die projector aan de gang krijgen, dus zullen we wel andere kabels nodig hebben.
InvernessInverness ligt er prachtig bij in de zon en we wandelen wat door de stad. De tv-shop is snel gevonden en de eigenaar legt ons heel eenvoudig uit wat we moeten doen om de projector aan het werk te krijgen. Terug in Beauly is het even uitzoeken geblazen, maar binnen niet al te lange tijd hebben we zowel een mooi groot beeld op de wand, in kleur, van zowel de tv, de video als de dvd. Project gelukt!
Lunchpakketten Iain en CathyTijd voor de lunch. Samen met Iain en Cathy en hun hulp Becky praten we nog een tijd door en alweer krijgen we kado's: een kleed met Schots ruitpatroon, vis en een fles whiskey van het merk Tomatin. Zelf hebben we hun kadootjes al bij onze aankomst gegeven.
Tot ziens, Iain en Cathy Tot ziens, Iain en CathyNog even een fotootje voor het hotel en dan gaan we echt weg. Het is al bijna half vier en we willen ook nog wat rondrijden. Al toeterend verlaten we het dorp. Tot de volgende keer...
Loch LagganWe gaan naar Kinloch Rannoch en we willen eerst de A9 nemen. Maar de binnenwegen lijken ons toch leuker dus volgen we de A82 naar Spean Bridge en rijden dan weer langs Loch Laggan, waar we eerste dagen zijn geweest.
Ardverikie kasteelWe zien Ardverikie nu vanaf de andere kant, maar vanuit de verte. En ook van ons kasteeltje moeten we nog weer een foto maken maar daar hebben we nu al genoeg van op de website staan. We zijn weer afscheid aan het nemen van al die fantastische plekjes waar we de afgelopen dagen geweest zijn.
In de buurt van TrinafourUiteindelijk komen we toch op de A9 terecht, maar verlaten die al snel richting Trinafour, een klein dorpje te midden van een kaal berglandschap. Het zijn weer allemaal smalle wegen die hier door het landschap lopen, maar het is een dunbevolkt gebied en we komen niemand tegen.
Loch RannochBergen, dalen en lochs wisselen elkaar af en vullen elkaar aan. Wat lager verschijnen ook de bossen weer, een prachtig gebied. Een laatste zonsondergang vlakbij Kinloch Rannoch, waar we een hotel hebben gereserveerd.
Of eigenlijk zijn we uitgenodigd door Paul, een mede-eigenaar van het Dunalastair hotel. Vorig jaar al bood hij ons een drankje aan wanneer we een link naar zijn hotel zouden plaatsen.
Teije & Paul achter de barDat aanbod hebben we uiteraard aangenomen en ik mag zelfs m'n eigen biertje inschenken. De hele avond praten we over internet en websites en Paul geeft ons een aantal goede ideeën en tips. Binnenkort komt er een speciale Schotland website met overzichtelijke informatie om gemakkelijk online een Schotland vakantie samen te stellen en evt. te reserveren. De site is ondertussen in de lucht: www.reizennaarschotland.nl. Update 19 augustus 2023: na 20 jaar hebben we deze site weer opgeheven, het was helaas te veel werk om alles bij te houden.
Dunalastair hotelWe krijgen de meest luxe kamer van het hotel, met onder andere een hemelbed erin dat speciaal gemaakt is voor Liam Neeson, de hoofdrolspeler in de film Rob Roy (een Soort Schotse Robin Hood uit de 17e eeuw).
Dunalastair hotelWij voelen ons hier prima thuis, ook door het leuke kontakt met gastheer Paul. We komen hier zeker nog vaker terug, ook omdat het een fantastisch mooi gebied is en we hier nog niet veel hebben gezien. We hebben nog heel wat te doen en te bezoeken in dit land.

Donderdag 20 maart 2003, helaas, weer terug naar huis

Dunalastair hotel Dunalastair hotelNa een prima ontbijt nemen we afscheid van Paul en het hotel met de belofte zeker terug te komen. Waarschijnlijk wordt dat volgend jaar, maar een precieze planning hebben we nog niet.
Menzies kasteelWe hebben nog wat tijd over en die besteden we door nog wat rond te rijden, zoals even langs Castle Menzies. We hebben al wel door dat maart niet de beste tijd is om kastelen te bezoeken: ook deze is gesloten. De regel lijkt te zijn dat ze vanaf 1 april of vanaf 1e paasdag geopend zijn en dan vaak tot eind oktober.
Taymouth kasteel Taymouth kasteelIn de buurt van Kenmore zien we in de verte kasteel Taymouth liggen, vlakbij de plek waar de rivier de Tay en loch Tay samenkomen. Ook dit is een prachtig gebied om doorheen te rijden.
Maar dan zijn onze rustige ritjes echt afgelopen in dit fantastische land.
We moeten ons nog haasten om op tijd op het vliegveld te zijn en voor we het weten zitten we al in de lucht. Negen heerlijke dagen hebben we gehad, met prachtig weer. We hebben veel bekende dingen gezien en vele nieuwe. We zullen waarschijnlijk nooit genoeg krijgen van dit land. Ook deze keer hebben we weer zoveel gebieden doorkruist waar we graag wat langer waren gebleven. De volgende keer dan maar, en de keer daarop, enzovoorts. Schotland, tot gauw...

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2024 Naar boven