Lies & Teije's reis website

Vlucht naar Edinburgh en de rit naar Skye


Home -> Europa -> Schotland -> Reisverslag Schotland -> 02 april 2002
Zoeken

Dinsdag 02 april, vlucht naar Edinburgh en de rit naar Skye

In alle vroegte (nou ja, 8 uur) vertrekken we uit Groningen met de auto naar Almere. Bij het station Parkwijk parkeren we onze auto om met de trein naar Schiphol door te reizen. Deze constructie bevalt ons wel: geen taxi of gebus vanaf huis; nog even lekker in onze eigen auto zitten en het scheelt een hoop geld. Almere Parkwijk ligt net voor het centrum van Almere, dus op deze manier hebben we ook geen last van eventuele files rond Amsterdam en de auto staat veilig in een woonwijk vlakbij het station.
Lie sop Schiphol Teije op SchipholLies kijkt al heel wat ontspannender dan een jaar geleden op Schiphol, toen ze voor het eerst vloog. Teije viert het begin van de vakantie met een echte pint.
Ons vliegtuigZoals de afgelopen keren, vliegen we ook nu weer met Easyjet, toch wel 1 van de goedkoopste manieren om op diverse plaatsen in Europa te komen. Toch zijn volgens ons de prijzen wel omhoog gegaan na de invoering van de euro. We zijn dit keer zo'n € 150,- kwijt voor 2 retourtickets.
De reis verloopt voorspoedig en eigenlijk zijn we overal te vroeg. Tegen 14u00 staan we al in Edinburgh. We zijn voorbereid op slecht weer, want dat is de voorspelling: koud en veel regen de komende dagen. Maar tot onze verbazing is het slechts lichtbewolkt en droog wanneer we in onze huurauto wegrijden. Klokslag drie uur steken we de Forth Road Bridge over, op weg naar Skye.
De eerste heuvelsNa ruim anderhalf uur rijden zijn we in de Hooglanden en doemen de eerste bergen met sneeuw voor ons op. De route voert ons via Perth richting Inverness. Voor Newtonmore slaan we naar het westen af, langs Loch Laggan.
Gate Lodge Ardverikie Gate Lodge ArdverikieEn vlak voor Loch Laggan staat de Gate Lodge van Ardverikie Estate, het mini-kasteeltje waar we volgend jaar 4 dagen hebben geboekt. We hebben even snel op de site gecheckt en inderdaad, onze reservering staat vast. Van 11 t/m 14 maart 2003 gaan we voor kasteelvrouw en -heer spelen.
Maar we nemen nu alvast even een voorproefje door ervoor te poseren en uiteraard naar binnen te gluren. Er zijn 2 slaapkamers in het kasteeltje, in totaal 3 bedden, maar wij hebben volgend jaar het rijk alleen.
Gate Lodge Ardverikie Loch Laggan vanaf het poorthuisjeIn het torentje loopt een smalle stenen wenteltrap naar boven. Daar kunnen we dan de jonkvrouw opsluiten als het nodig is. Rechts een foto van het uitzicht vanuit Gate Lodge.
Nadat we zo tien minuten hebben rondgelopen bij 'ons' huisje, wordt het tijd om weer verder te gaan, we hebben nog ruim 250 km. te gaan. Door de Great Glen (waar ook Loch Ness in ligt) naar Glen Shiel, een prachtig gebied dat wordt gedomineerd door ruige bergtoppen.
Uitzicht op Skye BridgeIets voorbij Eilean Donan Castle kunnen we de brug naar Skye in de verte zien liggen. Ruim 300 kilometer hebben we al gereden en we hebben nog geen spatje regen gezien. Ook de zon komt regelmatig achter de wolken weg.
Pauze PauzeEn het is niet echt koud. Het is rond 7 uur wanneer we deze foto's maken en een jas is niet nodig. Maar wanneer je naar Schotland gaat, kun je er toch het beste van uitgaan dat het slecht weer wordt. Voor het weer ga je niet naar Schotland, maar wanneer de zon schijnt is het een bonus en worden de landschappen helemaal fabelachtig mooi. We lijken weer eens geluk te hebben!
The Isles Inn, ons hotel in Portree The Isles Inn, ons hotel in PortreeOm de Skye Bridge te passeren moeten we 5 pond tol betalen (€ 8) en betreden we nieuw gebied; tenminste, nieuw voor ons. We zien al snel dat het er 'niet lelijk' is... Tegen 8 uur arriveren we in Portree waar we een hotelkamer gereserveerd hebben in de Isles Inn, gelegen aan het marktplein midden in het stadje.
Na een warme hap en een drankje verdwijnen we tegen 10 uur naar onze kamer die heel aangenaam is. De kachel staat aan en het is redelijk ruim. Voor elven slapen we al, toch wel enigszins moe van al dat gereis.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2024 Naar boven