Lies & Teije's reis website

Via Trondheim naar Oppdal


Home -> Europa -> Noorwegen -> Reisverslag Noorwegen -> 03 juli 2002

Woensdag 03 juli, via Trondheim naar Oppdal

Bij Valøy Prehistorische rotstekeningenOok vandaag gaan we weer een flink eind naar het zuiden. Allereerst slaan we bij Steinkjer af, de 763 op langs het Snåsavatnet-meer om op zoek te gaan naar prehistorische rotstekeningen bij Valøy. De omgeving is prachtig en we kunnen ons voorstellen dat mensen hier vroeger graag wilden wonen. Rechts een foto van de meest indrukwekkende tekening, een man die een kleine boot bestuurt. Het lijkt wel een surfplank met een roer aan de voorkant of een mini-zeilbootje.
Trondheim TrondheimNa dit uitstapje rijden we de weg terug en gaan verder naar Trondheim, de 3e stad van Noorwegen (na Oslo en Bergen). De Nidaros domkerk is het meest imposante gebouw. Met de bouw ervan werd begonnen in 1070.
Trondheim TrondheimMaar er zijn meer interessante gebouwen hier, zoals de foto's tonen. Voor ons gevoel lijkt het al heel erg lang geleden dat we voor het laatst in een stad zijn geweest.
In Trondheim Noorse trolHet weer is de hele dag al schitterend en we drinken wat op een terrasje in de zon. Eigenlijk hebben we tot nu toe nog maar weinig slecht weer gehad, maar dat zal niet lang meer duren. De lucht betrekt en het begint plots te plensen.
We schuilen in een trollenwinkeltje en hoewel de beeldjes ontzettend duur zijn, kopen we er toch een. Een heel kleintje voor € 18,-. Hadden we maar wat meer goedkope souvenirs bij de Samen in Finland gekocht!
Het wordt gelukkig wel weer wat droger, maar het blijft zwaarbewolkt. Toch lopen we nog even de stad door en zien diverse mooie gebouwen. En we komen natuurlijk onze buren tegen midden op het stadsplein van Trondheim. Tja, dat heb je als je dezelfde route rijdt.
Huisje in OppdalEr valt veel meer over deze dag te vertellen en de mooie route die we hebben gereden, maar we zijn vandaag een beetje moe; moe van al die afstanden en van de indrukken die we hebben opgedaan. We vallen dan ook snel in slaap in ons hutje in Oppdal en hebben geen idee of de zon nou wel of niet ondergaat.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2022 Naar boven