Lies & Teije's reis website

Leukste route in Marokko


Home -> Marokko -> Leukste route in Marokko

Leukste route in Marokko

Veel mensen willen zo veel mogelijk plekken in hun leven zien en deze mensen houden dan ook vaak van reizen. Alhoewel de wereld steeds 'kleiner' is geworden door de tijd heen door de steeds snellere vervoersmiddelen is er toch nog heel veel te zien op de wereld en is reizen nog steeds een tijdrovende bezigheid. Als je op vakantie naar Marokko gaat ben je hier goed want hier wordt de leukste route door Marokko beschreven. De route die het beste is ligt wel heel erg aan je persoonlijke voorkeur van wat jij nou eigenlijk in Marokko wil doen en zien. Maar toch zal ik je proberen te leiden door Marokko waarbij je wat bekende en mooie bezienswaardigheden te zien krijgt en ik zal je meerdere opties geven qua route.

Aankomst in Marokko

Als je via Spanje reist kun je aan de noordkust van Marokko al een paar bezienswaardigheden bezoeken. In het noordwesten liggen de meeste bezienswaardigheden, terwijl in het noordoosten alleen de berg Jebel Musa. Daarbij geeft via het noordoosten reizen een betere verbinding met andere steden en bezienswaardigheden en is de afstand korter. Dus als je meteen in Marokko bezienswaardigheden wil zien of snel reizen ga dan via Tanger in het noordoosten, maar als je van de bergen houdt zou je via het noordwesten kunnen gaan.

Verder Marokko in

Djemaa el Fna plein, Marrakesh Als je graag de grote steden in Marokko wil zien dan raad ik je aan langs de westkust via Rabat en Casablanca verder door Marokko te reizen. In totaal zijn hier 4 bezienswaardigheden. Je zou ook hiervoor nog naar Fez kunnen gaan maar hier is maar 1 bezienswaardigheid en dit kost wat extra tijd. Het is beter om via de terugweg langs Fez te gaan als je dit wil. Hoe je ook reist, je wil sowieso bij Marrakesh uitkomen, hier stikt het namelijk van de bezienswaardigheden. Tuinen, een moskee en nog meer. Ook als je richting het zuiden van Marrakesh reist zul je nogal wat bezienswaardigheden tegenkomen om naartoe te gaan. Voor de rest kun je nog naar de Sunday Market in Agadir wat wel hard afwijkt en ook ten oosten van Marrakesh zijn nog wat uitwijkende dingen. Als je niet naar de bezienswaardigheden ten zuiden van Marrakesh bent geweest zijn deze niet echt aan te raden wat tijd betreft, want je moet nogal uitwijken. Als je er echt naar één wil dan kun je het natuurlijk gewoon doen. Via Marrakesh kun je wel snel naar Fez toe, ook als je deze bezienswaardigheden wel meepakt. Je zou ook nog naar Lahdim Square kunnen in Meknes, wat dicht bij Fez ligt. En door uiteindelijk weer naar het noorden te gaan kom je weer bij de noordkust uit.


Een paar aanraders:

Majorelletuin, Marrakesh -Hassan II-moskee in Casablanca: moderne, grote moskee.
-Majorelletuin in Marrakesh: botanische tuin.
-Bahiapaleis in Marrakesh: paleis.
-Todgakloof in Tinghir: kloof in het Atlasgebergte.
-Djemaa el Fina in Marrakesh: een plein met een markt in de ochtend.
-Sala in Rabat: oude Romeinse stad.

© Teije & Elisabeth 2000 - 2022 Naar boven