Lies & Teije's reis website

Centraal Europa, de voorbereiding


Home -> Europa -> Centraal Europa, de voorbereiding
Zoeken

Centraal Europa, de voorbereiding

In de loop van de winter en dit voorjaar bedachten we dat we nu maar eens naar het oosten moesten. Vorig jaar de Noordkaap, het jaar daarvoor de zuidpunt van Europa op Gibraltar en we zitten al regelmatig in het westen van Europa, in Schotland en laatst ook nog Ierland. We hadden dus eigenlijk maar 3 opties: naar het noordoosten, oosten of zuidoosten. Het is dus het oosten met Hongarije als hoofddoel geworden: via Zuid-Polen gaan we door Slowakije naar Hongarije en terug via Oostenrijk en Tsjechië.
In principe maken we wel reisplannen van tevoren en een lijst van wat we willen zien, maar ook willen we alle vrijheid behouden. We gaan met onze eigen auto en op de eerste nacht na hebben we niets geregeld, dus we kunnen alle kanten op.
Geplande route:
Ons plan is in het kort als volgt: eerst naar Polen (de eerste nacht hebben we geboekt in een hotel in Wroclaw (€ 30 voor een kamer) en vervolgens via Krakow naar Zakopane in de Hoge Tatra. Vandaar de buurt verkennen en dan op naar Slowakije. Daar zijn mooie gebieden (zoals het Slowaakse Paradijs) die we willen zien. De meeste tijd hadden we toebedacht aan Hongarije: eerst via het oosten naar het zuiden, dan aan de westkant (uiteraard via het Balatonmeer) omhoog naar Budapest. Afhankelijk van de tijd die we hebben willen we ook nog wat tijd in Oostenrijk (een bezoekje aan Wenen) en in Tsjechië (Praag) doorbrengen. Op de terugweg kunnen we misschien Dresden nog aandoen.
Ach, we hebben zoveel plannen, maar we hebben onze reisliteratuur bij ons en zien wel waar de reis ons brengt. Misschien halen we al onze doelen wel niet, maar dat is dan omdat andere dingen onze aandacht opeisen. Hoe dan ook, we hopen er een mooie vakantie van te maken.
Volg ons (bijna) live:
We hebben een laptop mee en na lang zoekwerk zijn we zover dat we kunnen internetten tegen lokaal tarief via de gsm en de laptop. Hierdoor kunnen we onderweg af en toe alvast wat op de website zetten en kun je ons bijna live volgen.
Tenslotte: We wensen iedereen een prettige zomervakantie toe, waar de reis ook heen gaat.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2024 Naar boven