Lies & Teije's reis website

Puzzel van Bloemen bij de kaap van Lefkada


Home -> Griekenland -> Puzzels -> Puzzels van Griekenland 2015 -> Bloemen bij de kaap van Lefkada

Bloemen bij de kaap van Lefkada

Het zuidelijkste punt van Lefkada is Kaap Doukato, de Venetiaanse naam voor de kaap. Homerus had het al over de Lefkas Petri, de witte rots waaraan het eiland ook zijn naam dankt. De plaats waar in de klassieke oudheid een Apollo tempel stond, wordt nu ingenomen door een vuurtoren. De kust torent hier 60 meter boven zee uit en volgens de legende was een sprong van de rotsen een goede remedie tegen liefdesverdriet. De godin Aphrodite was de eerste die het probeerde om te genezen van haar liefde voor Adonis. Aangezien zij een godin was, overleefde ze de val maar anderen waren uiteraard niet zo gelukkig maar wel genezen van welk verdriet dan ook.
Zie je geen puzzel? Check dan of je device wel geschikt is voor html5 of java. En lees hier waarom de puzzels er anders uit zien en welke beginproblemen er zijn.

LET OP: we hebben momenteel een probleem met het weergeven van de puzzels. We hopen dit zo snel mogelijk opgelost te hebben. Tijdelijk kun je de puzzel via deze link maken (verschijnt in een nieuw venster)

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2022 Naar boven