Lies & Teije's reis website

Puzzel van Parc Güell


Parc Güell

Op een landgoed op de berg Muntanya Pelada in de wijk La Salut, wilde Eusebi Güell een woonwijk laten bouwen die geïnspireerd was op het tuinstad-concept. Hierin werd de terugkeer naar het heilzame, het natuurlijke en de vlucht uit de ongezonde stad gepropageerd. Gaudi werkte tussen 1900 en 1914 aan dit park en ging er zelf in 1906 wonen. Van de geplande 60 huizen zijn er echter maar 2 gebouwd wegens gebrek aan belangstelling en financiële problemen. De 2 huizen die er staan, kunnen zo uit een sprookje komen.
Zie je geen puzzel? Check dan of je device wel geschikt is voor html5 of java. En lees hier waarom de puzzels er anders uit zien en welke beginproblemen er zijn. Deze puzzel kun je ook nog met het vroegere puzzelscript maken en er zijn daar nog meer puzzels te vinden die hier niet staan.

LET OP: we hebben momenteel een probleem met het weergeven van de puzzels. We hopen dit zo snel mogelijk opgelost te hebben. Tijdelijk kun je de puzzel via deze link maken (verschijnt in een nieuw venster)

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2021 Naar boven