Lies & Teije's reis website

Van Thassos naar Paralia Dionisiou en naar huis


Home -> Europa -> Griekenland -> Reisverslag Griekenland -> 23 & 24 juni 2016

Donderdag 23 juni, van Thassos naar Paralia Dionisiou en naar huis

Op ons balkon bij Studios Gagos, Thassos Het zwembad bij ons appartement in Astris op ThassosWe vertrekken vandaag van Thassos maar we moeten nog betalen. En net als bij aankomst moeten we bellen en een hele tijd wachten tot er iemand is. Teije oefent zijn geleerde zinnetjes Grieks nog eens op de Albanese schoonmaakster terwijl we op ons balkon wachten. Er zijn veel Albaneze immigranten in Griekenland die hier een betere toekomst zoeken maar ze hebben wel de slechtst betaalde baantjes zoals schoonmaken. Griekenland heeft heel wat problemen met migranten, zeker nu er ook veel vluchtelingen via Turkije het land binnenkomen. Maar aan de andere kant zijn ze ook blij met de goedkope arbeidskrachten, een erg lastig probleem.
We vertrekken met de ferry van Thassos Op de ferry van Thassos naar KeramotiNadat we hebben afgerekend gaan we naar Limenas en nemen de ferry naar het vasteland. We zijn hier 9 dagen geweest maar voor ons gevoel nog veel te kort. We hadden deze vakantie het plan om door het oosten van Griekenland te reizen maar Thassos kwam als een verrassing voor ons, we hadden er zelfs nog nooit van gehoord. We zagen het eiland steeds als een bergachtige groene klomp voor de kust liggen en werden steeds nieuwsgieriger. Hoe meer we erover lazen des te aantrekkelijker werd het. Nog geen 3 maanden na ons vertrek breken er helaas grote bosbranden uit duizenden hectares verloren gaan.
Het strand bij Paralia Dionisiou Schaken in Dinonisos PalmsOp weg naar Paralia Dionisiou stoppen we bij ons vast strandje bij Kalyves om nog even een laatste strandpauze te houden en dan rijden we door Michael en Kiki waar we nu voor de 3e keer verblijven deze vakantie. Aan het strand zoeken we een restaurant op om wat te eten en dan gaan we terug naar het appartement. We maken er kennis met een Russische familie en Teije speelt een spelletje schaak met een Rus, die hij verliest maar hij heeft ook al jaren niet meer geschaakt.

Vrijdag 24 juni 2016, we gaan weer naar huis

De laatste ochtend breekt dan onvermijdelijk aan maar we hoeven pas tegen 12 uur op het vliegveld te zijn en het is maar een half uur rijden. Daarom gaan we eerst langs het strand ontbijten en dit keer krijgen we het lekkerste gratis toetje dat we ooit hebben gehad: kersen op ijsblokjes, heerlijk!
We nemen afscheid van iedereen die we ondertussen hebben leren kennen en dan naar het vliegveld. Volgend jaar komen we hier zeker terug, beloven we.
Wachten op het vliegveld in ThessalonikiOp het vliegveld blijven we zolang mogelijk buiten zitten want het is zulk lekker weer. Teije koopt nog een kinderboek in het Grieks, om te leren want hij heeft online in Nederland al een cursus Grieks besteld.
En dan gaan we de lucht in om tegen 4 uur op Schiphol te landen. Daar moeten we nog op de taxibus naar hotel Zwanenburg wachten waar onze auto staat en dan nog 2 uur rijden naar huis. Uiteindelijk is het bijna 8 uur voordat we thuis zijn.
Wat een fantastische vakantie is het geweest. We hebben weer veel gezien maar ook lekker ontspannen van de zon en de zee genoten. En weer aardige mensen leren kennen. Wat mij betreft gaan we volgend jaar weer en Teije denkt er net zo over.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2022 Naar boven