Lies & Teije's reis website

Een rustig dagje rond Gytheio


Zoeken

Vrijdag 16 mei, een rustig dagje rond Gytheio

Amfitheater bij Gytheio Amfitheater bij GytheioVandaag doen we het weer lekker rustig aan en blijven in de buurt. In Gytheio is ook nog voldoende te zien zoals de restanten van het oude amfitheater. Het is een theater uit de Romeinse tijd met stenen zitplaatsen op de eerste rij na die van marmer was. Dat heeft wel uitstraling maar of het nou echt lekkerder zit. Hier werden zangwedstrijden gehouden ter ere van de god Dionysos met een parade en offerandes voor de Romeinse keizer. Tegenwoordig worden er 's zomers ook weer voorstellingen en concerten gegeven. Je kunt er gratis rondwandelen en er is een klein museum dat echter niet altijd open is.
Oude auto in GithionHet terrein omvat meer dan alleen het theater en je kunt er een mooie wandeling maken. Daarna maken we nog een rondje door Gytheio waar het ook leuk is om door de hogergelegen straatjes te zwerven met de pastel gekleurde huizen.
Niet ver van het oude theater zien we langs de zee dit oude wrak op het dak van een schuurtje maar het zal ongetwijfeld een vorm van kunst zijn en niet zomaar een uitgebrand wrak.
Lekker ontspannen op het terras Terras aan het strand van GytheioVanochtend hebben we al even aan het strand gezeten en vanmiddag doen we dat ook weer. Tussendoor vermaken we ons prima met wat korte wandelingen en heel veel tijd op terrasjes met een goed boek erbij. Van het niets doen worden we alsmaar luier en hebben dus ook niet zoveel te vertellen over vandaag. Dat zijn toch zeldzame dagen in onze gebruikelijke vakanties maar we zouden er aan kunnen wennen! Dus dit is ook vakantie houden.
Uitzicht op zee bij Mavrovouni Lies met Mavrovouni op de achtergrondMorgen vertrekken we naar de westkust van de Peloponnesos en we pakken alvast de auto in en brengen de avond door op ons balkon. Er verschijnen steeds meer wolken en het wordt zelfs een beetje fris. Best wel even lekker na een warme dag maar we vinden het helemaal niet erg als het weer wat warmer wordt.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2024 Naar boven