Lies & Teije's reis website

Een rustig dagje, naar het strand


Zoeken

Zondag 11 mei, een rustig dagje, naar het strand

Strandje aan de baai van Argolikos Teije aan het zwemmenHet is heerlijk weer, bijna 30 graden en we nemen een rustdag. Eerst zoeken we een rustig strandje in de buurt op maar op een zandstrand hoef je rond de Peloponnesos nauwelijks te rekenen, voor zover wij weten zijn het hier allemaal kiezelstranden. Zonder schoentjes of slippers toch lastig lopen. Maar het water is heerlijk en terwijl Lies gewoon wat in het water dobbert, ga ik wat baantjes heen en weer trekken. Vroeger waren we niet zulke strandmensen, tot nu toe hebben we eigenlijk alleen in Portugal (alweer 13 jaar gelden) en een paar keer in Kroatië aan het strand gelegen. In combinatie met het warme weer is dat wel aantrekkelijk hier.
Strand bij Plaka Haventje van PlakaNa 2 uurtjes hebben we het wel gezien, we willen ook niet verbranden natuurlijk. Dus we rijden een stukje naar het zuiden, naar Plaka waar trouwens een langgerekt strand ligt dat als één van de mooiste van het schierleiland wordt beschouwd maar daardoor ook veel toeristischer en dus drukker is. Plaka is een klein havenstadje dat het nu vooral van het toerisme moet hebben. We lopen over de kade rond de haven en zoeken daarna een restaurantje uit want die zijn hier genoeg.
Op het terras in PlakaWe zitten lekker in de schaduw en er waait een koel windje. Bij vrijwel alle restaurants in Griekenland is er wifi en aangezien we vandaag helemaal geen haast hebben, kunnen we met de tablet even het nieuws bekijken van de afgelopen tijd, checken of het in Nederland wel kouder is dan hier (gelukkig, dat is zo...) en ons voorbereiden op morgen wanneer we naar een volgende bestemming gaan.
Het terras van ons appartement's Middags gaan we nog even een uurtje naar het strand, het is toch wel verslavend met zulk weer, en daarna zijn we vroeg terug bij ons appartement. We worden uitgenodigd om even bij de familie te komen zitten waarvan we het appartement huren en, hoewel we met handen en voeten moeten communiceren, moet ik al snel achter een computer gaan zitten als ze doorhebben dat ik daar iets van weet. Even de wifi repareren, want die doet het al 2 dagen niet.
Uiteindelijk blijkt dat ze een nieuwe provider hebben of in ieder geval een nieuw modem dat nog niet is aangesloten. Met het nieuwe modem en de juiste inlogcodes werkt alles weer perfect. We krijgen nog een glas Griekse wijn maar slaan de uitnodiging voor het eten over want we hebben al genoeg gehad vandaag. We zitten nog een hele tijd op ons terras omringd door kleurige bloemen. We zijn benieuwd hoe ons uitzicht de komende dagen zal zijn.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2024 Naar boven