Lies & Teije's reis website

We vliegen naar Athene


Zoeken

Zondag 04 mei, we vliegen naar Athene

Dit jaar wilden we eens weer wat nieuws, iets anders en we wilen het wat rustiger aan doen, een vakantie met warm weer, stranden en een relaxte sfeer. We merken dat we wat ouder worden en niet meer zoveel kunnen rondrennen als we zouden willen maar we willen wel de mogelijkheden hebben om van alles te zien. En zo kwamen we in het begin van dit jaar op Griekenland uit. Ik ben 1x in Athene geweest op doorweg naar Egypte toen ik nog maar 17 was en met het gymnasium als achtergrond is Griekenland voor mij altijd een interessant land gebleven maar toch ben ik er nog nooit aan toe gekomen het verder te bezoeken. Nu lijkt het ons een prachtige bestemming om eens samen te bekijken en dat leidt tot een nieuwe verslaving: we worden verliefd op Griekenland!
Op weg naar SchipholOm 7 uur laten we ons door een taxi naar het station brengen en om 2 uur 's middags zitten we in het KLM vliegtuig. Dat ging niet zonder slag of stoot, mijn tas moest 3x door de scanner en er kwam steeds meer elektronica uit: telefoon, tablet, camera, 2 tomtoms (ja, goed voorbereid!)
Er is alleen iets met mijn tas, het apparaat blijft maar piepen maar we kunnen niets raars vinden. Daarna moeten we al snel naar het vliegtuig en niet veel later zitten we in de lucht voor een rustige vlucht naar het vliegveld Eleftherios Venizelos bij Athene.
We arriveren rond 5 uur op het vliegveld en halen eerst onze huurauto op, maar achteraf hadden we dat beter kunnen doen op het moment dat we Athene verlaten. In Athene rijden is een avontuur op zich en ook al hebben we de tomtom meegenomen, het is nog een hele toer om het juiste adres te vinden. Wie niet gewend is om in de drukte (en een beetje chaos) te rijden kan dit beter niet zelf doen. Op de verkeersregels had ik me niet voorbereid en in het begin was het even lastig om te wennen aan de rotondes waar je standaard voorrang moet verlenen aan rechts, dus degene die de rotonde op komt. Als we dan eindelijk in de buurt zijn, is er geen parkeerplek te vinden . Na een paar rondjes zet ik Lies en de koffers eruit en ga ik op zoek naar een parkeerplek die ik uiteindelijk een half uur later en een halve kilometer verderop vind. Ik weet nu al dat we hem daar pas weer wegrijden als we Athene verlaten. Nu nog even uitzoeken waar het hotel ook alweer was.
Lies staat nog te wachten en samen lopen we naar het hotel waar we eerst eens op het terras gaan zitten voor een drankje voor we inchecken.
We worden vriendelijk ontvangen door een mevrouw die nauwelijks Engels spreekt maar met handen en voeten lukt het ook wel.
Een aardappelschilmesje in de handbagaeBij het hotel ploffen we eerst op het terras neer voor een koud drankje, het is zo'n 25 graden. Daarna eerst maar eens de koffers uitpakken, vooral de handbagage moet even herverdeeld worden. En als ik alle vakjes leeghaal komt daar ineens een aardappelschilmesje te voorschijn! Geen wonder dat het apparaat bij de douane raar deed maar nog vreemder dat ik dit uiteindelijk zomaar in mijn handbagage mee heb kunnen nemen. De veiligheidsmaatregelen mogen dan streng zijn maar duidelijk niet afdoende genoeg. En nu bedenk ik me ineens dat ik de laatste weken veel met onze kleindochter naar een hertenkamp ben geweest. We kopen dan altijd wat groente en brood en neem ik een mesje mee om de groente zoals wortelen te snijden. Ik had wel opgepakt kunnen worden!
Op het terras van hotel Rio in Athene Het terras voor ons hotel in AtheneHet is lekker weer om buiten te zijn en we wandelen door de omgeving en scoren een stuk pizza bij 1 van de vele eettentjes die overal te vinden zijn. Later begint het ineens te regenen, dat hebben we toch niet besteld! Maar koud is het niet en we kunnen nog lekker op het balkon zitten.
We moeten nog plannen maken voor de komende dagen maar zonder internet want de receptioniste maakt ons duidelijk dat de wifi helaas niet werkt (it is dry...). Nu heb ik zelf ook een dongle mee maar achteraf was het niet zo slim om die te gebruiken want we krijgen na de vakantie een rekening van meer dan € 200 hoger dan het normale bedrag. Nou ja, vakantiekosten, maar wel jammer.
Zo'n reisdag is toch altijd vermoeiend en we gaan niet al te laat naar bed. Maar onze eerste indruk van het land is goed, ook al is Athene een drukke stad. We zijn benieuwd wat we allemaal gaan meemaken.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2024 Naar boven