Lies & Teije's reis website

Beddgelert, mijnbezoeken en naar Conwy


Zondag 04 september, Beddgelert, mijnbezoeken en naar Conwy

We zijn niet al te laat naar bed gegaan maar dat verhindert ons niet om vandaag heerlijk uit te slapen. We staan laat op en als we de tent uitkruipen is het al lekker warm.
Beddgelert BeddgelertWe rijden eerst de bergen in richting Beddgelert dat een erg charmant dorpje blijkt te zijn. Het is 28 graden, tijd voor een bak koffie in de schaduw! Ook hier is het weer druk, maar we maken onszelf maar wijs dat dat komt doordat het echt de allerlaatste dag van de vakantie is. Ook hier worden toeristen gelokt met een legende die in alle reisgidsen staat (en die we hier dus niet vertellen, zoek maar eens op internet).
Sygun kopermijnIets ten noorden van Beddgelert bezoeken we de Sygun kopermijn, die met een entreeprijs van 8 pond per persoon toch echt veel te duur is voor wat er geboden wordt! En ook hier volgen de groepen grotbezoekers elkaar af alsof het midden in het hoogseizoen is.
Sygun kopermijn Sygun kopermijnDe grot is wel leuk ingericht met tafereeltjes, maar behalve de verhalen over het vreselijke leven dat mensen hier vroeger geleid moeten hebben, komen we niet veel extra te weten en de grot zelf is ook vrij oninteressant. Voor de entreeprijs vinden wij het geen aanrader.
De geheime waterval, SygunBuiten de mijn is nu een waterval te zien, de Geheime Waterval genaamd. Meer dan een eeuw lang was de 30 meter hoge waterval namelijk verborgen door struiken en rhododendrons, nadat mijnwerkers dit kanaal hadden aangelegd om de heidevelden erboven te draineren. Dit om te voorkomen dat het water in de kopermijn zou terechtkomen.
Smalle bergweggetjes voeren ons door een prachtig landschap en het is jammer dat het steeds bewolkter wordt. We gaan eerst een stukje naar het zuiden en dan over de A470 weer naar het noorden en onderweg bezoeken we de Llechwedd Slate Caverns, een leisteenmijn waar je kunt kiezen uit 2 mogelijke tours. Wij kiezen voor de deep-mine-experience, waarmee je met een treintje steil omlaag gaat (de steilste in Engeland met ruim 50%). De groep wordt door een tiental zalen geleid waar tafereeltjes zijn uitgebeeld en er wordt verteld over de geschiedenis. De toegangsprijs van £ 8,75 (€ 13 per persoon) is het echter niet waard. Eerlijk gezegd vallen de grotten en mijnen die we tot nu toe gezien hebben in Engeland ons erg tegen, ze zijn niet zo mooi, eerder saai en overal is de toegangsprijs enorm.
ConwyDoor de bergen rijden we daarna verder naar de noordkust en we arriveren tegen het einde van de middag in Conwy. Er valt onderweg nog een regenbuitje maar verder voelt het wel aangenaam. We parkeren net buiten de stadswal die het middeleeuwse stadje nog steeds omringd.
Conwy ConwyUiteraard is er ook een kasteel (alweer gebouwd in opdracht van Edward I die Wales onderwierp aan Engeland) en er zijn nog veel oude gebouwen overgebleven. Onder de stadsmuur door kom je bij de haven die in een mooie baai ligt.
ConwyEen erg charmant stadje en we zoeken een restaurant op om wat te eten. Het lijkt hier wat minder druk dan de andere plaatsen die we vandaag bezocht hebben. Misschien is dit dan echt de allerlaatste dag van de vakantie en wordt het vanaf nu overal rustiger.
Terug op de camping moeten we schuilen voor de regen die de hele avond blijft vallen. De camping is wel vrijwel leeg, hier en daar staat nog een caravan, maar het lijkt erop dat de vakantie voor de meesten nu echt voorbij is. Maar wij hebben nog bijna 2 weken te gaan!

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2023 Naar boven