Lies & Teije's reis website

De boot en treinreis naar Londen


Home -> Stedentrips -> Londen -> Reisverslag Londen -> 24 december 2001

Maandag 24 december, de boot en treinreis naar Londen

Onze boot Wachten...We vertrekken precies een maand na onze reis naar Barcelona. Eigenlijk iets te snel, want onze voeten zijn nog maar nauwelijks bekomen van de afstanden die we toen hebben afgelegd. Maar goed, wat moet, dat moet... Het openbaar vervoer is stipt op tijd, een mirakel dat niet iedereen schijnt te overkomen. Veel te vroeg arriveren we dus op Hoek van Holland waar we nog een uurtje moeten doorbrengen voordat we de boot opkunnen, de Discovery van Stena Line.
Op de boot Lies op de bootHet waait hard, op zee is het windkracht 9, maar het duurt even voor je de haven van Hoek van Holland uit bent. Iedereen is dus net een beetje gewend aan het relatief rustige water tot we plotsklaps de open zee opgaan en al het bestek en servies over de grond vliegt. Vooral de eerste klappen komen hard aan tegen de boot en we beleven wat spannende momenten. Maar verder op zee keert de rust enigszins terug en kunnen we op ons gemak de 3,5 uur durende overtocht genieten van een bak koffie en een pilsje.
Stiekem roken Onze kamerIn Harwich aangekomen blijkt er geen rook-coupé in de trein te zijn, wat wij beide als verstokte rokers toch wel onprettig vinden. Maar geen gezeur, anderhalf uur naar Londen, dan gauw naar het hotel en op de kamer een sigaret opsteken. Denken we...
Vanwege de prijs hebben we een jongerenhotel, The Generator in de wijk Bloomsbury, genomen. Waar absoluut niet gerookt en/of gedronken mag worden op de kamers. Ook het saboteren van de rookmelders is strafbaar. Dus maar 1 oplossing: stiekem roken en drinken met het raam open.
Toch voelt onze aankomst daardoor wat minder geweldig dan we ons hebben voorgesteld. We kunnen niet gewoon lekker ons gang gaan en daar hebben we toch vakantie voor.Ook het stapelbed blijkt een beetje te laag te zijn, tenminste voor Lies haar hoofd. En tenslotte: geen verwarming terwijl het toch echt hartje winter is en we het raam open moeten hebben om de rooklucht te verdrijven. Miksschien eens stoppen???
We krijgen even het beeld van 4 lange dagen waarin we zullen moeten afzien, maar dat komt mede doordat we op nu even behoorlijk moe zijn van de reis. We besluiten toch nog even snel (het is half 10 's avonds) Londen in te gaan om een glimp van deze wereldstad op te vangen en zo ons humeur te verbeteren. En om nog even gebruik te maken van onze metrokaart. We hebben een 3-dagen Travelcard besteld voor de 3 volle dagen dat we in Londen zijn, maar de kaart blijkt geldig voor 24, 25 en 26 december. De 24e is al bijna voorbij en nu vinden we uit dat er op 1e kerstdag helemaal geen bussen en treinen rijden. Nog een teleurstelling dus...
Piccadilly Circus Piccadilly CircusMet de metro (we zitten het dichtst bij Russell Square) gaan we naar Piccadilly Circus (een toeristisch verplicht nummertje) en vandaar naar Leicester Square waar een klein kermisje is opgesteld. Al slenterend komen we uiteindelijk aan bij Trafalgar Square en voor we het weten hebben we al weer anderhalf uur gewandeld.
Londen by nightLonden staat vol oude en vaak ook mooie gebouwen en regelmatig zullen we er foto's van laten zien zoals hiernaast. Maar we hebben niet al te veel moeite gedaan om precies van alles te achterhalen wat voor gebouw of monument het was, daarvoor staat Londen te vol met monumenten.Voor ons eerst tijd om naar het hotel terug te gaan om nogal rookvrij in een diepe slaap te vallen.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2022 Naar boven