Lies & Teije's reis website

Via Emsflower gaan we weer naar huis


Home -> Europa -> Duitsland -> Reisverslag Duitsland -> 26 februari 2010

Vrijdag 26 februari, via Emsflower gaan we weer naar huis

De vakantie is weer voorbij, we moeten de bijna 450 kilometer lange weg naar Groningen weer afleggen, zeer tegen de zin van Esmée. Vakantie is leuk, maar autorijden niet. Dan moeten we volgende keer maar met het vliegtuig, grappen we. Maar in 2008 hebben we ontdekt dat langs deze weg (we gaan tot aan Bad Nieuweschans door Duitsland) een leuke stop is.
In Emsflower In EmsflowerVlakbij Emsbüren ligt Emsflower, een grote kwekerij waar ook een grote tropische tuin en een vlindertuin te bezoeken is. En als toetje hebben ze ook nog een speelpark dat ieder jaar wel groter en mooier lijkt te worden. Deze kwekerij van perk- en potplanten is Één van de grootste van Europa en je kunt een stukje van het productieproces bekijken. Maar wij vinden de tropische tuin veel interessanter en Esmée is het daarmee eens, ze vindt het vooral heerlijk om aan al die grote bloemen te ruiken en de paadjes te verkennen.
Opa in EmsflowerEr zijn diverse gebieden in de tropische tuin zoals ook een woestijngebied met heel veel cactussen maar leuker is de vogelkooi waar allerlei parkieten en felgekleurde vogels rondvliegen. Gelukkig hebben we Esmée haar camera mee naar binnen genomen want hier wil ze weer foto's maken van de vogels maar ze luisteren niet zo goed naar haar aanwijzingen om stil te blijven zitten. Ik blijf dat wel maar de foto staat nog steeds een beetje scheef.
Vogeltjes in Emsflower Vogeltjes in EmsflowerIn het begin van de vakantie stonden alle foto's nog veel schever maar deze twee zijn dan weer mooi recht. Ze heeft flink geoefend en dat is te zien aan de kwaliteit van de foto's, er mislukken veel minder en ze weet nu precies waar alle knopjes voor zijn. Behalve handmatig instellen, dat is iets voor later (als ik daar zelf ook wat meer verstand van heb).
Vissen in Emsflower Papegaai in EmsflowerVoor kinderen is dit echt een leuk uitje en we zijn zo twee uur zoet om overal rond te lopen en te bekijken. Na nog een tijdje met de papegaaien te hebben gekletst gaan we naar het prima en niet zo dure restaurant waar we alweer schnitzels eten. Dat was wel het eten van de afgelopen week: schnitzels met patat en appelmoes. En naast het restaurant is een gedeeltelijk overdekte speelplaats dus dat maakt de pret bijna helemaal compleet.
Waterval in Emsflower Deze plantjes heb ik gekocht in EmsflowerEcht compleet wordt het wanneer Esmée in de uitgebreide winkel voor € 10 aan plantjes of bloemen mag uitzoeken. En uit alle prachtige en best betaalbare soorten zoals orchideeën kiest zij toch wat truttige bejaardenplantjes, tenminste, dat vinden wij. Maar ze is niet op andere gedachten te brengen, dit worden ze, die zijn het mooist volgens haar.
Op weg naar huisDe laatste anderhalf uur zetten we nog even een dvd voor haar op, dan zijn we er voor ze het weet. We hebben best nog wel veel in de auto gezeten deze vakantie en daar houdt mevrouw echt niet van. Af en toe werden we helemaal gek van de vraag is het nog ver? omdat ze die vrijwel iedere minuut herhaalde. Maar we hebben veel gedaan en gezien, ook voor ons was het een leuke week met meer dan alleen maar een zwembad en speeltuinen (hoewel we die ook bijna dagelijks bezocht hebben). Misschien dat we in de toekomst nog wel een vakantieweekje met Esmée op de site zetten.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2023 Naar boven