Lies & Teije's reis website

Via Emsflower terug naar huis


Home -> Europa -> Duitsland -> Reisverslag Duitsland -> 02 mei 2008
Zoeken

Vrijdag 02 mei, via Emsflower terug naar huis

Vandaag is het de eerste keer dat we door de wekker worden gewekt. Esmée wordt wakker van ons gerommel om kwart over 8, anders had ze vast alweer langer uitgeslapen. Na het ontbijt stuur ik haar en Teije naar buiten om de auto in te pakken terwijl ik het huisje nog een beetje schoon maak.
Afscheid van het vakantiehuisjeEn die twee vermaken zich wel daarbuiten. De spullen zijn al snel ingepakt en ook het schoonmaken kost niet zoveel tijd. We hebben vooral zand mee naar binnen gelopen dat er nu weer uitgeveegd moet worden. We nemen met een beetje weemoed afscheid van het vakantiehuisje; het was een hele mooie plek om een weekje te zijn, nog leuker was het geweest als het ietsje warmer was geweest zoals het de volgende week gaat worden.
Maar goed, we gaan eerst nog wat leuks doen, voordat we echt naar huis terug rijden. We zouden eerst naar het middeleeuwse festival op het terrein van kasteel Bad bentheim, maar gisteravond kwamen we erachter dat het vandaag pas om 5 uur vanmiddag begint. Onze fout, niet goed gekeken... En we hadden Esmée nog wel beloofd dat zij erheen mocht in vol prinsessenornaat, met jurk en al haar sieraden Dat was dus even uitleggen en onderhandelen voordat zij ook tevreden was over het nieuwe plan.
Een dansje in Emsflower Bloemetjes ruikenEn het nieuwe plan brengt ons naar Emsflower in Emsbüren, vlak langs de snelweg die we toch moeten rijden naar het noorden. Het is een kwekerij met een tropische tuin, een cactustuin en natuurlijk een uitgebreide speelhoek. Met de huidige interesse die Esmée voor bloemen heeft moet dat wel een succes zijn en inderdaad, ze huppelt en danst door de tropische tuin en wil aan ieder bloemetje ruiken.
In de cactustuin, Emsflower De kwekerij van EmsflowerOok de cactustuin is een groot succes; geïnteresseerd onderzoekt ze de vele stekels en probeert ze natuurlijk even te voelen. Daarna lopen we door de kwekerij waar planten, bloemen in allerlei kleuren worden gekweekt, maar ook tomaten en paprika's. En tenslotte lopen we door een prachtig aangelegde wildernis met o.a. bananenbomen en heel veel vijvers met vissen erin.
Vogeltje in EmsflowerIn een volière zitten we nog een hele tijd om de felgekleurde vogels te bekijken en Esmée gaat als vanzelf fluisteren om de diertjes niet aan het schrikken te maken. Ze is het kasteel en de prinsessen gelukkig even helemaal vergeten. En met € 5 entree is deze plek zeker de moeite waard om te bezoeken. Met ons kaartje krijgen we ook nog eens € 3 korting op een heel mooi boeket orchideeën die ons dan nog maar 6,95 kost.
Spelen in het zand, Emsflower Spelen in het zand, EmsflowerEsmée speelt daarna nog een hele tijd in het zand terwijl wij buiten in het zonnetje een kop koffie drinken (die wel heel erg slap is!). Een hapje eten kan hier ook prima en omdat we helemaal geen haast hebben om naar huis te gaan doen we dat ook. Daarna mag Esmée ook nog een plantje met pot voor haarzelf uitzoeken, speciaal voor in haar nieuwe huis. Ze kiest een fuchsia waar paarse bloemetjes uitkomen, haar lievelingskleur.
En dan is het nog anderhalf uur rijden voor we thuis zijn. Zo dichtbij en toch zijn we de hele week in een bijna bergachtig landschap geweest. Direct over de grens begint het eventjes te regenen en we denken, ach tja, Nederland, we zijn weer thuis, maar daarna wordt het weer zonnig. Het weer had wel wat warmer gekund, maar we mogen niet klagen, het was een heerlijk weekje met veel rust en ook leuke dingen die we gezien hebben.
Maar reizen met een kind erbij is toch anders dan wanneer we met ons tweeën op pad zijn: we doen andere dingen, hebben een andere kijk op de omgeving en maken heel andere foto's. Aan de ene kant is het inspannender omdat je op iemand moet letten, aan de andere kant is het veel relaxter omdat we minder doelen stellen. Iets minder zien en toch net zoveel genieten is het motto geweest deze vakantie en dat is prima gelukt! In augustus gaan we nog een keer met Esmée op pad, dan waarschijnlijk iets verder weg. Esmée heeft zelf ook een reisverhaal op haar website (door Teije geschreven), maar we hebben het even offline moeten halen omdat een deel van haar website gehackt was en we nog geen tijd hadden de pagina's te herstellen.
Tot de volgende reis!

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2024 Naar boven