Lies & Teije's reis website

Interview op de radio bij WegmetBNN


Home -> Divers -> Op de radio
Zoeken

Live op de radio voor een interview over de website

Maandag 2 september 2002 zijn we te gast bij WegmetBNN op radio 1. Ruim een week ervoor hebben we een mailtje gekregen van Marjolein Dekkers, de presentatrice met enkele vragen. Na onze reaktie kregen we een uitnodiging om voor een interview naar de studio te komen van haar collega Marlies Kruizenga. Dat lijkt ons ontzettend leuk, maar maandagmiddag 26 augustus blijkt dat het om diezelfde maandagavond ging. Dat lukt voor ons dus even niet.
Op de radio, weg met BNN Op de radio, weg met BNNMaar we blijven met elkaar mailen en ja hoor, op maandag 2 september is het zover: wij (en de website) gaan on air! De lokatie is een studio in de Arendstraat (niet op het alom bekende mediapark) en na een rit door het saaie Nederlandse landschap komen we na bijna 2 uur in Hilversum aan. We zijn in ieder geval geen tijd kwijt aan het fotograferen van boeiende landschappen onderweg.
Op de radio, weg met BNN Op de radio, weg met BNNMarjolein heeft ons aangeboden om evt. een studio bij Groningen te regelen vanwege de afstand, maar het lijkt ons veel leuker om in een echte Hilversumse studio te zitten. Een uitje waarin we de voorafgaande week met steeds meer spanning naar uitkeken.
We arriveren al vroeg en melden ons alvast bij de receptie. Ons plan is daarna even in een Hilversums cafeetje iets te eten en vervolgens weer terug te komen naar de studio.
Op de radio, weg met BNN Op de radio, weg met BNNWe worden heel vriendelijk onthaald en Marjolein komt al snel naar ons toe. Ze biedt aan Chinees eten te regelen dat we dan in de BNN-bar kunnen oppeuzelen.
Op de radio, weg met BNN In de bar zijn we de enige twee gasten en we mogen onszelf bedienen. Toch nog wel een beetje gespannen kijken we nog een paar keer ons vragen- en antwoordlijstje door dat we samen met Marjolein hebben opgesteld. Nou ja, zij de vragen, wij de antwoorden.
Op de radio, weg met BNN Op de radio, weg met BNN We zijn ooit allebei al eens voor Radio Noord geweest (heel lang geleden), maar toch voelen we wat vlinders in onze buik om zomaar op de nationale radio te praten en dan ook nog live. We zijn ook nog allebei wat verkouden geworden en Teije zit steeds wat kikkers in z'n keel weg te werken. Of zouden het de zenuwen zijn?
Op de radio, weg met BNN Op de radio, weg met BNNOok de afwas moet gedaan worden Wanneer ons eten arriveert, vergeten we de papieren en genieten van wat de chinees voor ons gemaakt heeft: bami met bakjes saté, babi pangang, kip en nog veel meer.
Aangezien we de bar voor onszelf hebben, doet Teije de afwas van ons etentje, stiekem gefotografeerd door Lies.
We zijn blij dat we niet Hilversum weer zijn ingegaan, want de tijd gaat veel sneller dan verwacht. We voelen ons nu redelijk ontspannen door het leuke kontakt met de mensen die hier rondlopen. Waarom zijn we dan al die tijd toch wat zenuwachtig geweest?
Om acht uur duikt Marjolein de studio in, terwijl wij nog even blijven kletsen met Esmee, de BNN-gastvrouw.
Om 12 over 8 mogen we er bij gaan zitten in de studio terwijl Esmee nog een paar foto's van ons schiet en een paar glazen water klaarzet voor onze droge kelen. Gelukkig hoeven de koptelefoons in het echte interview niet op, maar de kriebels in de buik beginnen zich wel weer te roeren, zeker wanneer ineens de lampen bij de microfoons aangeven dat wij ook 'on air' zijn.
Op de radio, weg met BNN Op de radio, weg met BNNHeel even heeft Teije een gevoel van 'hellup, wat moet ik nou zeggen', maar Marjolein begeleidt het gesprek fantastisch en voor we het weten zijn we in een boeiend gesprek verwikkeld. Alle voorbesproken vragen en antwoorden zijn van tafel en we hoeven alleen maar onszelf te zijn. Wat gemakkelijk toch!
Hier en daar haperen we nog een beetje, maar voor we het door hebben is het gesprek voorbij! Wij hebben het gevoel dat we nog maar 2 minuten bezig zijn, maar in de echte werkelijkheid zijn de geplande 7 minuten allang voorbij. Het onderwerp is het opzetten van een eigen website met reisverhalen, maar uiteindelijk hebben we het toch wel veel over onze eigen website. En vind je ook niet dat Teije wel erg veel aan het woord is?
We krijgen het programma nog op cd, wordt ons beloofd, maar tja, dat is dus niets geworden....
Op de radio, weg met BNNWij hebben het gevoel dat we pas net begonnen zijn en we zijn helemaal klaar voor het volgende gesprek of interview. Af en toe proberen we wel wat bescheiden te zijn op onze site, maar wanneer we het over onze reizen hebben, bloeien we helemaal op en komen los. Ondertussen gaat Marjolein verder met de presentatie en mogen wij wat los rondlopen. Teije heeft dit keer de kamera in handen en na deze foto van Lies sluipt hij naar de techniek-ruimte (een zelf-verzonnen term). Lies blijft nog even geboeid zitten luisteren naar de manier waarop Marjolein een disaster-interview afneemt over de telefoon.
Op de radio, weg met BNN Op de radio, weg met BNNDe microfoons rijzen imposant vanuit de tafel op. Daar hebben wij net zitten praten! Toch een heel avontuur voor ons die nog geen jaar geleden heel amateuristisch begonnen met wat foto's op het internet te zetten... en wat (toen al in 2002) tot 1 van de grotere reisverhalensites in Nederland.
Op de radio, weg met BNN Op de radio, weg met BNNTerwijl Marjolein het programma verder leidt, vertrekt Teije naar de aangrenzende ruimte waar de technici zitten: een hoop apparatuur met de regisseur en de geluidstechnicus in volle aktie. Van wat we zo snel gezien hebben is hun belangrijkste taak het draaiboek nauwzettend volgen (en tevoren zullen ze het waarschijnlijk nauwkeurig in elkaar gezet hebben) en ingrijpen waar nodig.
Lies zit nog steeds in de opname-studio bij Marjolein terwijl Teije al wat meer vrijheid heeft in de ruimte erachter. Hij mag tenminste hoorbaar ademen...
Bij het volgende stukje muziek kijken we samen nog even naar Rohan de regisseur en Hans de technicus die dit programma mede mogelijk maken en verdwijnen daarna alvast stilletjes naar de aangrenzende bar.
Op de radio, weg met BNN Daar kletsen we nog een halfuur met Esmee, de gastvrouwe, en Astrid die BNN United tussen 9 en 10 zal presenteren. Gezamenlijk proberen we nog iets aan het bierfust te doen, maar behalve lekkend koolzuurgas komt er weinig uit de tap.
Op de radio, weg met BNN Op de radio, weg met BNNNa afloop van het programma praten we nog even door met Marjolein en Esmee. Wij hebben een leuke avond achter de rug, en we willen nog even weten dat we bij BNN zijn geweest.
Als je je afvraagt hoe het zit: wij staan op een trap, het BNN-logo zit tegen het plafond.
Op de radio, weg met BNN Op de radio, weg met BNNWanneer we naar beneden lopen, maken we nog een paar foto's van de centrale benedenhal maken. Een mooi gebouw met een aantal mooie en leuke mensen erin. 3,5 uur rijden voor een interview van 7 minuten: wij vinden het zeker de moeite waard!
Heel tevreden lopen we weer naar beneden: een belevenis voor ons en leuk om Marjolein en de andere BNN-ers te ontmoeten. Het waren er niet veel en behalve de glamour van de radio hebben we nu live kunnen zien dat ze hard moeten werken voor hun baan en geld.
Op weg naar het noorden, door het donker over de snelweg suizend, bedenken we dat we eigenlijk 1 belangrijk ding zijn vergeten te vertellen in dit programma; en dat is dat we door het bouwen en bijhouden van deze site dubbelop genieten van het reizen: eerst de voorpret van de voorgenomen reis en het voorbereiden erop. De voorbereiding voor een reis bestaat nu voor een deel ook uit het opzetten van een informatie-pagina over dat land of die stad en daardoor zijn we zelf ook beter geïnformeerd over onze bestemming. Dan komt de reis zelf die toch het meeste plezier oplevert, maar tijdens de reis hebben we nu soms ook al plezier over bepaalde gebeurtenissen of foto's die we later op de site kunnen gebruiken. En bepaalde plekken waarvan we dan al zien dat het hele mooie puzzels kunnen zijn op de site. En tenslotte al die dagen en weken dat we bijna iedere dag wel een tijdje bezig zijn met het verwerken van al onze indrukken, foto's en verhalen in de website. Alsof we de reis nog eens heel intens nabeleven, tijdenlang. En voor we het weten, moeten (nou ja, moeten...) we alweer op reis! Werken doen we tussendoor, om de boel te bekostigen.
BNN, en vooral Marjolein, heel erg bedankt voor de mogelijkheid die je ons hebt geboden om iets over onze, uit de hand gelopen, hobby te mogen vertellen op de radio!

© Teije & Elisabeth 2000 - 2024 Naar boven