Lies & Teije's reis website

Groningen - Øksendrup , Odense


Home -> Europa -> Denemarken -> Reisverslag Denemarken -> 15 juni 2002

Zaterdag 15 juni, Groningen - Øksendrup , Odense

We mogen weer op vakantie. Hoewel we pas 2 maanden geleden nog naar Schotland zijn geweest, wordt het toch weer de hoogste tijd. Zoals het er nu naar uit ziet krijgen we de rest van het jaar niet veel mogelijkheden om er even tussenuit te gaan. En iedere keer weer bedenken we een korte tijd na het vertrek wel iets dat we vergeten zijn. Dit keer is het de waterkoker waar we na 30 km. aan denken. Gelukkig komen we vlak langs Winschoten waar we binnen 20 minuten een waterkoker hebben en alweer op de snelweg zitten.
OdenseZonder al te veel haast zijn we om half twaalf vertrokken, de rit is tenslotte niet al te lang en we hebben voornamelijk snelwegen. Na 5 uur zitten we in Odense al lekker aan de koffie in een stralend zonnetje.
Odense OdenseVolgens de reisgidsen is iedere Deen wel eens in Odense geweest om het geboortehuis van Hans Christian Andersen (geb. 1805), de sprookjesschrijver, te zien. Hoewel het straatje, zoals op de foto's hiernaast, bestaat uit allemaal schattige huisjes, is het echte huis omgebouwd tot een modern misbaksel, of het moet zijn dat ze het verbouwen; geen foto waard!
OdenseHet is vrij rustig in dit kalme provinciestadje dat qua grootte toch te vergelijken is met Groningen. Een prima plek om even een tijdje rond te wandelen.
Omdat we nog tijd te over hebben rijden we op het eiland Funen (of Fyn, waarvan Odense de hoofdstad is) nog wat rond over kleine binnenweggetjes, maar tegen 8 uur besluiten we dat het tijd wordt ons KRO-hotel, een soort van motel met wegrestaurant, in Øksendrup op te zoeken.

 


© Teije & Elisabeth 2000 - 2022 Naar boven